Organisatie Detail

InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch – Innovatie in Gymnastische Sporten

Beheerder

Maurice Aarts

Contact

+31(0)628351624

maurice@isldb.nl

Stichting InnoSportLab ’s-Hertogenbosch is een praktijk sportlab waar de gymnastische top- en breedtesport voor technologische en innovatieve ondersteuning terecht kan. Er wordt samengewerkt met een vaste en compacte kerngroep aan partners uit de sport, het bedrijfsleven, het onderwijs en de provinciale en gemeentelijke overheden. Specifieke expertise heeft het lab op het gebied van videofeedback en –ondersteuning en het uitvoeren van hoogwaardige metingen tijdens nationale en internationale Turnkampioenschappen.

Het InnoSportLab in de Flik-Flak hal in Den Bosch is als Nationaal Trainingscentrum (NTC) van de KNGU sinds maart 2010 hét brandpunt van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland. Hier trainen de nationale selecties Turnen Heren en Trampolinespringen Dames en Heren in de grootste gymnastische trainingslocatie van West-Europa om hun prestaties verder te verbeteren. De immense hal is als NTC de ideale locatie voor het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch, dat sinds 29 september 2010 officieel van start is gegaan. 

Het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch wil een innovatief en ondernemend sportlab zijn waar bedrijven, sportorganisaties, sportmedische instellingen, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen en bedrijven gezamenlijk projectmatig in de praktijk werken aan ontwikkeling, realisatie en validatie van nieuwe producten, diensten en faciliteiten met als doel sportieve, economische en maatschappelijke meerwaarde. Hiervoor heeft het lab naast een eigen labruimte ook een uigekiende technische infrastructuur met onder andere een eigen netwerk over 3 verdiepingen in 5 trainingshallen gerealiseerd. Diverse hoogwaardige meetsystemen (krachtenplatforms, lasergestuurde Time of Flight apparatuur, geinstrumenteerde gymnastische toestellen) met bijv. 20 geavanceerde camerasystemen met touchscreenbediening voor directe videofeedback zijn aanwezig die voor zowel de top- als breedtesport worden ingezet.

  Share

Gerelateerd Nieuws

Projecten van deze organisatie

Data sets van deze organisatie

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten