Organisatie Detail

Sport Innovator Centre - Limburg

Beheerder

Anne Paquay

Website

http://topsportlimburg.nl/

Contact

0651809597

anne.paquay@topsportlimburg.nl

Sport Innovator Centre Limburg heeft een heldere missie: kennisontwikkeling die resulteert in sportinnovaties voor topsport met een economische spin-off.

Het Sport Innovator Centre Limburg is opgenomen in het landelijke SportInnovator programma van ZonMw. Minister Edith Schippers van VWS heeft dat dinsdag 9 februari 2016 bekend gemaakt.

Niet alleen sporters en coaches kunnen hier terecht voor hun vragen, maar ook bedrijven die hun innovaties in de snelst groeiende economie ter wereld, de sporteconomie willen vermarkten.
Het Sport Innovator Centre Limburg is gevestigd in het High Performance Centre.

Door de aanwezigheid van talenten en topsporters en de centrale ligging tussen de Brightlands campussen Health in Maastricht, Materials in Sittard-Geleen, Smart Services in Heeren en Food in Venlo, maakt dit een uniek testcentrum voor zowel de bedrijven op de campussen als ook de MKB bedrijven in Limburg. Niet voor niets zijn het Sport Innovator Centre Limburg en de Brightlands Innovation Factory een samenwerking aangegaan om zowel de topsporters als de ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Sport Innovator Centre Limburg heeft een heldere missie: kennisontwikkeling die resulteert in sportinnovaties voor topsport met een economische spin-off. Om dat te bereiken wordt samengewerkt door een groot aantal partijen uit de sport, het bedrijfsleven, de lokale overheid, de zorg, onderwijs en wetenschap.

Het centrum is onderscheidend door specifieke kennis op het gebied van materiaalontwikkeling in de breedste zin des woords.
 

  Share

Artikelen

Gerelateerd Nieuws

Projecten van deze organisatie

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten