Project Detail

De implementatie van Diffusion Tensor Imaging voor het bepalen van de prognose, monitoren van het herstelproces en preventie van hamstringblessures.

Beheerder

HIT2

Contact

+31657542228

j.r.monte@amc.uva.nl

Start Datum

2016-03-01

Eind datum

2018-03-01

Value Proposition

Er is een maatschappelijke meerwaarde van DT-MRI in het verbeteren van sportzorg en verlagen van het hoge recidiefpercentage. Bovendien is er op dit moment onvoldoende kennis over het biologisch herstelproces van hamstringblessures. DT-MRI zal hier meer inzicht in geven, wat een bijdrage is aan medisch-wetenschappelijke kennis op dit gebied. Dit zal de kwaliteit van zorg verbeteren, in eerste instantie in de topsport en later ook in de breedtesport. Door beter herstel en minder recidiefblessures is hogere sportparticipatie en dus beter welzijn ook een uitkomst van maatschappelijke meerwaarde.

Revenue Model

Het doel van dit project is om de analyse van DT-MRI data te commercialiseren door middel van een nieuw spin-off bedrijf. DT-MRI data-analyse zal als dienst verleend worden aan sporters. De internationale wereldtop van sporters, zullen met behulp van onze partners worden doorverwezen voor een DT-MRI scan. Deze scan kan zowel in het AMC als elders worden uitgevoerd. In het laatste geval wordt de data digitaal naar specialisten in het AMC gestuurd. In het AMC wordt de data geanalyseerd en de topsporter en diens medisch staf krijgt een rapport binnen 24 uur.

Confidentiality

De technologie is eigendom van het AMC. De datasets bestaan uit patiëntengegevens en zijn daardoor vertrouwelijk,

Organizations and People Involved

Academisch medisch centrum Amsterdam (AMC) Academic center for evidence based sports medicine (ACES) Amsterdam Collaboration on Health & Safety in Sports (ACHSS) NOC*NSF De sportartsen groep Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) Philips Healthcare

Target Customer Audience

De eindgebruikers zullen in eerste instantie topsporters/clubs zijn en in de toekomst ook fanatieke amateursporters.

Solution Summary

In de toekomst zullen we een pipeline hebben die het mogelijk maakt om in korte tijd analyses te doen op DTI data van sporters uit de hele wereld.

  Share

Members

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Projecten

Gerelateerde Organisaties