Project Detail

Het positieve effect van e-Cooking® op topsporters

Beheerder

Hans Roelofs

Website

www.e-cooking-technology.com

Contact

+31(0)30 210 8060

hroelofs@innovation-xl.com

Start Datum

2016-12-01

Eind datum

2017-04-15

(Top-)sporters hebben een bijzondere behoefte aan goede voeding op het juiste moment van de dag bij trainingen en wedstrijden in binnenland en buitenland.

Value Proposition

De innovatie e-Cooker® is een nieuwe keukentechniek voor de snelle, homogene en gezonde bereiding en garing van levensmiddelen.

Revenue Model

Het ontwikkelen van prototypen e-Cookers® die getest en gebruikt kunnen worden door (sterren-)chef-koks in restaurants en bij cateraars, ziekenhuisinstellingen en zorginstellingen. Het verkrijgen van licentie(s) in de professionele markt en consumentenmarkt.

Tooling, Methods, Data

Er zijn prototypen e-Cookers® nodig en met software moeten er e-Cooking® kookstrategieën ontwikkeld en geïmplementeerd worden.

Expertise Knowledge

Er is kennis nodig van toepassingen van pulserende elektrische velden waarbij gelijktijdig twee effecten worden benut: elektroporatie en Ohmse verhitting. Kennis van garings processen moet worden vertaald in een software programma.

Confidentiality

Het onderwerp heeft een vertrouwelijk karakter, maar alle informatie op de website en het internet zijn openbaar.

Big Data Factor

Ontwikkeling en beheer van alle e-Cooking® recepten en kookstrategieën en hoe gebruikers daar mee in de praktijk om gaan.IXL

Organizations and People Involved

IXL Netherlands B.V. : Projectleider e-Cooking® Sportcentrum Papendal en Topsportrestaurant: Hoofdonderzoek

Key Success Factors

Het idee is een succes als de uitgeserveerde gerechten voldoen aan de verwachtingen van sporters, speciale panels, experts en kookstaf.

Target Customer Audience

Doel is om de innovatie e-Cooking® op korte termijn ( 1 tot 2 jaar ) inzetbaar te maken in restaurants, horeca, catering en zorg, maar op langere termijn ( 3 tot 5 jaar ) zeker ook bij de consument thuis.

Solution Summary

Met e-Cooking® technologie zijn we in staat om het effect van sous-vide koken (bij lage temperatuur) te bereiken in zeer korte tijd ( enkele minuten ) en homogeen en daardoor koken "on demand "te kunnen realiseren.

  Share

Gerelateerd Nieuws

Data sets van gelinkte organisaties

Gerelateerde Projecten

Gerelateerde Organisaties