Project Detail

Ontwikkeling nieuwe turnleertjes

Beheerder

Maurice Aarts

Website

https://www.isldb.nl

Contact

+31628351624

maurice@isldb.nl

Start Datum

2015-01-01

Eind datum

2016-07-01

Turners en turnsters gebruiken turnleertjes voor hun oefeningen op de rekstok en ringen. Zo voorkomen ze blaren en vangen ze de grote krachten op de handen op. In de praktijk ervaren turners echter vaak problemen met de huidige turnleertjes. Zo ook de belangrijkste opponent van Epke Zonderland, de Chinees Chenglong Zhang die tijdens de rekstokfinale van het WK Turnen afgelopen zondag zijn leertje scheurde. Hierdoor verloor hij het uitzicht op een medaille. Naast onderwerp van gesprek is het turnleertje ook onderwerp van innovatie.

Revenue Model

Het afscheuren van turnleertjes komt vaak onaangekondigd en veel te vroeg in de levenscyclus van de turnleertjes: soms al na enkele dagen gebruik. InnoSportNL, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, GMOS bv en InnoSportLab ’s- Hertogenbosch werkten aan de ontwikkeling van verbeterde turnleertjes, die sterker zijn en niet kunnen afscheuren en daarnaast meer comfort bieden.

Tooling, Methods, Data

Er zijn prototypes ontwikkeld waarvan de laatste 5-10% verbetering nog moeten worden aangebracht. Dit kan door gebruik te maken van de input van turners van de Nederlandse turnploeg (via de bond KNGU). Ervaringsgegevens (vragenlijsten, interviews, input coaches en gymnasten) van eerdere prototypes is aanwezig.

Expertise Knowledge

Tweaken van prototype naar uiteindelijke definitief ontwerp. Verder: in de markt zetten door marktpartij.

Confidentiality

In overleg met KNGU, GMOS en InnoSportLab 's-Hertogenbosch

Big Data Factor

nntb.

Organizations and People Involved

KNGU, GMOS en InnoSportLab 's-Hertogenbosch.

Key Success Factors

Afmaken van prototype naar gedragen definitief ontwerp. Het succesvol in de markt zetten door een business-/marktpartij.

Target Customer Audience

(top)turners en turnsters. Mogelijk via nationale bonden.

Solution Summary

Welke partij(en) kunnen de handschoen opnemen om een prototype door te ontwikkelen naar een definitief ontwerp om dit vervolgens in afstemming met de andere partners in de markt te zetten?

  Share

Gerelateerd Nieuws

Data sets van gelinkte organisaties

Gerelateerde Projecten

Gerelateerde Organisaties