Project Detail

Realtime Feedback Snelheid

Beheerder

Inge Stoter

Website

http://innovatielab.thialf.nl/projecten/realtime-feedback-snelheid

Contact

innovatielab@thialf.nl

Start Datum

2017-01-01

Anno 2017 staan de schaatscoaches nog met een stopwatch in hun hand voor het meten van de tijd op een 100, 200 of 600 meter. Enige geautomatiseerde feedback welke schaatsers kunnen krijgen op een ijsbaan zijn de rondetijden. Opbouw van snelheid binnen een ronde gaat nog steeds op gevoel en is alleen handmatig te monitoren. Tijd voor innovatie dus!

Value Proposition

Sprint Coach is dé tool voor (top)trainers die door middel van realtime data en analyses hun atleten beter willen laten presteren. Door middel van een live dashboard met de 12 segmenttijden, snelheden en grafieken van iedere rijder kan de trainer exact zijn trainingsplan en effectiviteit van zijn aanwijzingen volgen. Tevens kan de trainer meerdere schaatsers tegelijk volgen en de metingen verrijken door het toevoegen van labels, foto's en video opnames.

Tooling, Methods, Data

In het project realtime feedback snelheid, wordt gewerkt aan de eerste snelheidsmeter voor het schaatsen. In Thialf, het schaatshart van de wereld, zijn 12 MYLAPS meetlussen ingebouwd waarmee snelheden over 12 segmenten gemeten kunnen worden. Innovatielab Thialf werkt samen met de KNSB en het bedrijf Sportunity aan een webapplicatie die snelheden live kan terugkoppelen aan de coaches en de schaatsers. Deze terugkoppeling zal worden gedaan in de “Sprint Coach” app.

Organizations and People Involved

KNSB, NOC*NSF, Sportunity & Innovatielab Thialf

Key Success Factors

Het project is een succes wanneer het grootste gedeelte van de coaches, trainers en sporters binnen het schaatsen gebruik maken van de app.

Target Customer Audience

De eindgebruiker van de Sprint Coach app zijn voornamelijk coaches en trainers van zowel de breedte- als topsporters in het schaatsen. Daarnaast is het ook door de schaatsers zelf te gebruiken.

  Share
Medium 5a71bafe3bfa5d00c1754fc0 f24e4dbe54d1259e86b8

Gerelateerd Nieuws

Data sets van gelinkte organisaties

Gerelateerde Projecten

Gerelateerde Organisaties