Project Detail

Trainen op gericht springen

Beheerder

Nienke Ekelenkamp

Website

www.isldb.nl

Contact

06-28351624

nienke@isldb.nl

Start Datum

2017-12-04

Eind datum

2019-02-04

In 2016 heeft de Fédération Internationale de Gymnastique (FIG) nieuwe regels opgesteld voor de discipline trampoline. Een van die nieuwe regels beschrijft hoe de trampolinespringers nu ook beoordeeld worden op waar ze op de trampoline landen. De trampoline is onderverdeeld in gebieden, welke ook zijn aangegeven op de trampoline zelf. Elk gebied geeft een aantal minpunten wanneer daarin geland wordt. Dit aantal minpunten verschilt van 0 voor het middengebied, tot en met 0.3 voor de uiterste hoeken. De jurering hiervoor gebeurd nu nog handmatig. Juryleden moeten zelf kijken en met behulp van camerabeelden inschatten waar de trampolinespringers zijn geland. Deze manier is niet geheel accuraat; omdat de juryleden via een bepaalde hoek kijken zullen ze nooit precies kunnen zeggen waar iemand geland is.

Value Proposition

Door middel van het nieuwe ontwikkelde systeem zal de landing zo nauwkeurig mogelijk bepaald kunnen worden waardoor minpunten zo objectief mogelijk gegeven kunnen worden door de juryleden.

Revenue Model

Het business model moet nog verder worden uitgewerkt. Het systeem kan in de toekomst op verschillende wedstrijden als ondersteuning gebruikt worden.

Tooling, Methods, Data

Volgt zsm.

Expertise Knowledge

Het prototype is werkende, deze moet verder worden getest en aangepast om het systeem te kunnen vermarkten.

Confidentiality

Dit zal in samenwerking met andere partijen (KNGU) bepaald moeten worden. Tevens zal dit moeten blijken uit nog komende testen.

Big Data Factor

Nntb

Organizations and People Involved

InnoSportLab 's-Hertogenbosch: aanleveren van het systeem Flik-Flak: testen van het systeem KNGU: mogelijke opties voor toepassing bespreken

Key Success Factors

Objectiviteit bij beoordeling. Relatief simpel en bruikbaar voor iedereen,

Target Customer Audience

In eerste instantie juryleden gedurende wedstrijden. Uiteindelijk zullen verenigingen en sporters het systeem ook in de trainingssituatie kunnen gaan gebruiken.

  Share
Medium 5b893b4e0a460c010a5eb8cc b257922f180edf6174d6

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Projecten

Gerelateerde Organisaties