Project Detail

Trainingsmonitoring smartwatches

Beheerder

Carlo

Website

www.islt.nl

Contact

0402381153

c.vanderheijden@fieldlabswimming.com

Start Datum

2018-01-01

Bij InnoSportLab de Tongelreep waren we al lang op zoek naar een manier om te registreren wat de zwemmer doet tijdens de training. Hoeveel meter legt een zwemmer af, in welke slag en met welke slagfrequentie en snelheid? Op deze manier kunnen trainers hun trainingen aanpassen op wat een zwemmer werkelijk doet tijdens een training, in plaats van wat de zwemmers opgedragen kregen. Op deze manier kan onder andere vermoeidheid eerder opgespoord worden en is de kans op overtraining kleiner. Door middel van een zelf ontwikkelde app op een smartwatch meten we versnelling en hartslag tijdens de training.

Value Proposition

Per zwemmer zeer gedetailleerde informatie over wat zij tijdens een training op welke intensiteit hebben uitgevoerd zonder daar zelf veel tijd in te steken.

Revenue Model

Het doorontwikkelen van de app voor particulieren en deze te koop aanbieden in de appstore. Mogelijk recreatieve zwemmers de kans geven hun data te vergelijken met data van topzwemmers.

Tooling, Methods, Data

Hardware: Waterbestendige smartwatch, database Software: App waarmee versnellingen en hartslag van de smartwatch opgenomen kunnen worden. Interessante combinatie van datasets is het trainingsschema en (hetgeen de zwemmer opgedragen wordt) en de resultaten uit de smartwatch (hetgeen de zwemmer daadwerkelijk gedaan heeft).

Expertise Knowledge

Er is kennis van software nodig om de app door te ontwikkelen en kennis van fysiologie en kinematica plus statistiek voor de interpretatie.

Confidentiality

De data van topzwemmers is vertrouwelijk, evenals het algorithme wat gebruikt wordt.

Big Data Factor

In tegenstelling tot de meeste instrumenten bij ISL de Tongelreep is er geen handmatig werk vereist om data te verzamelen en komt alles automatisch in een grote database, Verder is het systeem mobiel te gebruiken en dus ook geschikt wanneer er getraind wordt in baden zonder meetinfrastructuur.

Key Success Factors

Commitment van de zwemmers, nauwkeurigheid algorithme en of er praktijkgerichte adviezen voor coaches en zwemmers uit kunnen komen.

Target Customer Audience

De zwemmers van HPC Eindhoven en Amsterdam, in een later stadium kan deze groep groter worden.

Solution Summary

Mobiel systeem om trainingsbelasting te meten gekoppeld aan een online database

  Share

Members

Medium 5b8e3bc90a460c010a5eb8ef 56c6697fa9d6bb765240

Gerelateerd Nieuws

Data sets van gelinkte organisaties

Gerelateerde Projecten

Gerelateerde Organisaties