Project Detail

Wheelchair Sport Performance Monitor

Beheerder

Rienk van der Slikke

Contact

0704458704

r.m.a.vanderslikke@hhs.nl

Start Datum

2016-04-01

Eind datum

2016-10-01

Value Proposition

Met dit product krijgen rolstoelsporters eindelijk inzicht in hun eigen prestatie, zodat ze kunnen zien wat het prestatie effect van training is of aanpassingen aan de rolstoel.

Revenue Model

De markt voor rolstoelsporters is relatief klein, maar er zijn op dit moment nog geen commerciele partijen actief op dit gebied. Het product heeft dus goede kansen op de markt, zeker omdat bij de ontwikkeling diverse topsporters en sportbonden betrokken zijn.

Tooling, Methods, Data

De hardware wordt onwikkeld binnen dit project. De verwerking van de data zal in de beginfase nog in Matlab gebeuren, maar bij een verdere doorontwikkeling kan dat wellicht ook in een app vorm voor android.

Big Data Factor

Dit is het eerste device dat binnen de rolstoelsporten big data kan gaan genereren. Daarmee is het een cruciale stap in het profesionaliseren van rolstoelsporten. In de vervolg aanvraag is een data platform voorzien waarmee de gebruikers door het aanleveren van data ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het product.

Organizations and People Involved

Bij het idee zijn kennisinstellingen (Haagse Hogeschool / TU Delft), commerciele partijen (2M egineering) en sporters (NBB, NOC-NSF) betrokken.

Key Success Factors

Een succesvol en gebruiksvriendelijk ontwerp en enthousiasme bij de rolstoelsporters,

Target Customer Audience

Alle rolstoelsporters die de eigen prestatie willen verbeteren door meer inzicht op basis van objectieve data.

Solution Summary

Een prototype van de WSPM

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Projecten

Gerelateerde Organisaties