Overzicht

EXPO Dubai

In 2021 organiseert Dubai als eerst land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling EXPO. Oorspronkelijk zou de Dubai EXPO in 2020 plaatsvinden, maar door het coronavirus is in mei 2020 besloten om de EXPO met een jaar uit te stellen. Het startschot van de EXPO is op 1 oktober 2021. De tentoonstelling duurt tot en met 31 maart 2022.

Locatie Dubai
Datum 1 okt 2021 - 31 mrt 2022

Tijdens de Dubai EXPO kunnen deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zich profileren op het gebied van techniek, economie en sociaal-cultureel. De EXPO in Dubai zal de eerste wereldtentoonstelling zijn met een groene voetafdruk en zo klimaat neutraal mogelijk worden gebouwd.

In totaal zullen er tijdens de EXPO meer dan 200 landen en organisaties deelnemen waarbij niet alleen de landen zelf, maar ook bedrijven uit die landen zich in de kijker kunnen zetten. Het thema van de EXPO in Dubai is 'Connecting minds, creating the future', waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten.