Symposium Sportspelen

Op woensdag 24 april 2019 organiseert Hogeschool Windesheim (Calo) het Symposium Sportspelen. Onder anderen Laura Jonker, 1 van de winnaars van de NSP 2018 met haar idee Scan Optimaal Trainingsklimmaat, geeft een workshop.

Locatie Hogeschool Windesheim Datum 24 apr 2019, 14:00 - 19:00

Centraal tijdens dit symposium staan vragen als: Kan Ledvloer-technologie bijdragen aan een rijkere leeromgeving in volleybal? Waarom ‘leest’ de ene speler het spel beter dan de andere? Wat wordt verstaan onder spelinzicht en wat is er bekend over kijkgedrag van spelers in basketbal en voetbal? Hoe realiseer je als trainer of docent een optimaal leerklimaat voor spelers of leerlingen? Bezoek dit symposium voor technologische én inhoudelijke ontwikkelingen in spelsporten met recente inzichten uit onderzoek en praktijk.

Een interactieve led-vloer wordt tijdens deze dag gepresenteerd en de eerste inzichten worden gedeeld uit het onderzoeksproject Smart Sport Exercises, een onderzoeksproject mede uitgevoerd door Universiteit Twente en Hogeschool Windesheim.

Programma

14.00 uur Inloop met koffie en thee
14.30 uur Opening
Het gebruik van sensitieve Ledvloer-technologie in volleybal
ZonMw Project Smart Sport Exercises
15.00 uur Workshopronde 1
16.30 uur Workshopronde 2
18.00 uur Afsluitend eten en netwerkborrel
19.00 uur Einde

Theorieworkshops

Maak in workshops kennis met de winnaar van de Sportinnovator prijs 2018: de XOET-scan over de kwaliteit van het leerklimaat. Kijk mee met het onderzoeksproject Smart Sport Exercises van de Universiteit Twente en Hogeschool Windesheim. Of krijg een overzicht van wetenschappelijke kennis over spelinzicht en kijkgedrag.

Praktijkworkshops

Of ben je geïnteresseerd in de praktijk van onderwijs en sport? Laat je inspireren door nieuwe spelvormen in cricket, korfbal en beachvolleybal. Voor iedere docent, trainer, of opleider met interesse in speldidactiek en innovatie.

Aanmelden en meer informatie

Op de site van Windesheim vind je meer informatie en kan je je aanmelden.

Kosten: €90,-
Tijdstip: 14.00 uur tot 19.00 uur (inclusief maaltijd)
Locatie:
Hogeschool Windesheim