Menu

Financiering

Binnen Sportinnovator hebben we verschillende financieringsmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een Sportinnovator voucher aanvragen voor financiële ondersteuning bij je innovatievraag of meedoen aan een van de innovatiechallenges. Een overzicht van de subsidiemogelijkheden vind je op deze pagina.

Sportinnovator vouchers

Een van de subsidiemogelijkheden is de Sportinnovator Voucher. Deze voucher is bedoeld om innovatie op het gebied van sport en bewegen bij gemeenten, sportbonden en bedrijven te stimuleren. De voucher biedt financiële ondersteuning bij een innovatievraag, die betrekking heeft op één van de zes ambities van het Nationaal Sportakkoord. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet.

Lees meer over de Sportinnovator Voucher en deadlines

Challenges Sportakkoord

Samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bundelen wij de kracht om zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord te realiseren met het organiseren van diverse challenges.

Openstaande innovatiechallenges:

Lees meer over de Challenges Sportakkoord of bekijk interviews met challenge winnaars.

Nationale Sportinnovator Prijs

De Nationale Sportinnovator Prijs wordt toegekend aan innovatieve producten of diensten op het gebied van (top)sport en bewegen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan innovaties die leiden tot een concreet product of dienst. Dit betekent dat alle benodigde bouwstenen aanwezig zijn om binnen 6 tot 18 maanden van idee tot een getest en werkend prototype/dienst te komen, of tot opschaling van een bestaand prototype/dienst. Het Topteam Sport zoekt met deze prijs naar vernieuwende ideeën in de sport, waarbij wordt gekeken naar ideeën die behalve impact in de sport ook (potentiële) economische en maatschappelijke waarde hebben.

Openstaande NSP:

Lees meer over de Nationale Sportinnovator Prijs of vraag direct subsidie aan (via de website van ZonMw).

Wegwijzer Sportinnovatie

Naast subsidiering van innovatiecentra verstrekt Sportinnovator subsidies om bedrijven, sport, gemeenten en wetenschap meer bij sportinnovatie te betrekken. Ook subsidieert Sportinnovator innovatieprojecten- en ideeën via de jaarlijkse Nationale Sportinnovator Prijs. Wil je weten welke overige subsidies, financieringsmogelijkheden en regelingen er zijn op het gebied van (sport)innovatie? Of wil je jouw sportinnovatie (door)ontwikkelen, vermarkten en/of opschalen?

Lees hier de Wegwijzer Sportinnovatie

Overige financieringsmogelijkheden

Staat hier geen mogelijkheid voor jou tussen? Vul dan onze quickscan 'Hulp bij innoveren' in met jouw innovatievraag. Een van onze collega's neemt dan zo snel mogelijk contact met je op over of en hoe Sportinnovator jou verder kan helpen.