Overzicht

Topsport Limburg

Om deze missie te realiseren creëren wij met onze partners uit onderwijs, overheid, zorg, sport en bedrijfsleven een topsportinfrastructuur waar talentvolle sporters gebruik van kunnen maken in hun opleiding tot topsporter.

Hoe werken wij?

Topsport Limburg is een netwerkorganisatie die wordt aangestuurd door een klein bureau van professionals. Voor de uitvoering van specifieke taken en activiteiten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van professionele partners die op basis van prestatieafspraken diensten uitvoeren voor Topsport Limburg. Door deze aanpak is er sprake van een ‘lean and mean’- organisatie die heel effectief kan werken. Daardoor wordt een substantieel deel van de ontvangen gelden aan de sport(er) besteed.

Wat is onze ambitie?

  • Limburgse talenten en topsporters zijn succesvol en behalen medailles (internationaal en nationaal).
  • Jonge sporters kunnen zich in en of dankzij (Topsport) Limburg ontwikkelen tot succesvolle topsporters.
  • Talenten van kinderen op jonge leeftijd ontdekken en adviseren over de kansen van de opleiding tot topsporter.
  • Uitbouw van het Sportecosysteem ‘what’s in it for all of us?’
  • Topsport als kraamkamer voor innovatie en (sport)wetenschap, om zo economische kansen voor Limburgse en in Limburg gevestigde bedrijven te creëren en daarmee middelen voor de talenten en topsporters.
  • Kennis en nieuwe kennis uit de sport verbinden met andere domeinen, zoals onder meer onderwijs, bedrijfsleven, zorg, overheid en cultuur.
  • Verstevigen positie en imago Limburg binnen nationale en internationale (sport)netwerken om Limburgse talenten, topsporters en coaches beter te kunnen begeleiden.
  • Gelden genereren, waardoor Limburgse en in Limburg sportende topsporters en toptalenten betere kansen krijgen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo.

Dutch Model 2024 - NOC*NSF

Topsport Limburg maakt als High Performance partner van TeamNL, deel uit van het "Dutch Model 2024", ontwikkeld door NOC*NSF om bij de top 10 landen van de wereld te horen.

Impressie

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten