Innoveren in de sport

Waarom sportinnovatie?

“Kennis en innovatie maken het verschil in de sport. Dat geldt voor het behalen van topsportmedailles. Maar innovatie kan óók de sportdeelname vergroten en Nederland vitaler maken.”

Harry van Dorenmalen, voorzitter Topteam Sport

Sport is van groot belang voor onze samenleving. Sportieve activiteiten zorgen voor een gezonde leefstijl en helpen mensen om tot op hoge leeftijd actief en gezond te blijven. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om te sporten. Goed voor je lijf, goed voor je geest.

Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. Want sport staat letterlijk nooit stil. Betere materialen, betere voeding en betere trainingsmethodes zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen en tot betere prestaties kan komen. Talloze sport- en fitnessapps stimuleren sportdeelname en vergroten het spelplezier, de veiligheid en het spelinzicht van de recreatieve sporter.

Innovaties in de sport leiden ook tot betere prestaties van onze topsporters. Tot meer medailles, minder blessures en sneller herstel. Met hun prestaties zorgen topsporters voor enthousiasme in het land en krijgen ze mensen letterlijk uit hun stoel en op de banken.

Sport geeft plezier, het is gezond en het verbroedert.