Angelique Berg

Medium 5abe0d923bfa5d00c17550fb 1736bf5d34d8fcf442b2

Beroep

Directeur Generaal Volkgezondheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Biografie

Als Directeur Generaal Volksgezondheid vertegenwoordig ik de Rijksoverheid in het Topteam Sport. In het Topteam Sport heb een rol als actief adviseur.

Voor het nieuwe kabinet is innovatie een belangrijk speerpunt. We scoren hoog op tal van internationale ranglijsten wanneer het gaat om de innovatiekracht van onze economie. De Sporteconomie is hier met ruim 1% van het BNP een belangrijk onderdeel van.

De afgelopen jaren hebben we verspreid over ons land innovatiecentra opgezet waar onderzoekers, ondernemers, overheden en de sport samen kunnen werken aan vernieuwende ideeën. Nu is de tijd rijp om internationaal kansen te zien en te grijpen. Het kabinet zet zich in om Nederlandse innovatieve bedrijven te helpen hun weg naar de rest van de wereld vinden. Dat doen we bijvoorbeeld door deze prominent mee te nemen op Handelsreizen.

Ook valt er nog veel te winnen bij het analyseren van sportdata. Nederland wil en kan daarin wereldwijd een leidende rol spelen.

Innovaties moeten hierbij niet beperkt tot toepassingen in de topsport. Ook bij de recreatieve sport worden zij steeds belangrijker. Denk daarbij onder andere aan een hardlooproute in de stad die via LED-verlichting wordt aangegeven. Of aan de slimme verlichting van sportvelden en sportkantines.

Mijn inzet voor mijn bijdrage aan het Topteam Sport is dan ook om het bedrijfsleven nog beter te verbinden met de uitdagingen die in de sector liggen en de innovaties op weg helpen naar het buitenland en de buitenlandse markt naar Nederland brengen.