Overzicht

Innovatietraject ‘sportaccommodatie(beleid) van de toekomst

De sportwereld is volop in beweging. We worden met zijn allen ouder. De behoeftes van de sporter zijn aan het veranderen. Sporters vragen steeds meer om beleving. Ze vragen om te kunnen sporten op een tijdstip dat het hen uitkomt alleen of met anderen. We sporten niet alleen meer bij de sportvereniging, maar er word ook volop en steeds meer gesport en bewogen bij andere sportaanbieders en in de openbare ruimte.

Locatie Diverse locaties in het land
Datum 29 sep 2020, 10:00 - 13:30

Hoe kan het sportaccommodatiebeleid meebewegen in een sportwereld die volop in beweging is? Hoe richt je hier je sportcomplexen op in? Is het een overdekte sportaccommodatie? Of juist één sportaccommodatie zonder muren en vooral buiten? Een toren van sportmogelijkheden of overal kleine veldjes? Welke technologie heb je dan nodig en hebben we dan ook tot onze beschikking?

Kortom hoe ziet het sportcomplex en het sportaccommodatiebeleid van de toekomst eruit? Met die vraag en die uitdaging gaat de organisatie samen met jouw aan de slag om op deze vraag in een serie van vier innovatiesessies een antwoord te vinden.

Durf jij mee te dromen? Groots te denken? Het onmogelijke mogelijk te maken?

Wil jij graag hierin meedenken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hierover adviseren?

HET INNOVATIETRAJECT

Onder begeleiding van Start2Create wordt er gewerkt om het sportaccommodatie(beleid) van de toekomst vorm te geven. Dit gaat gebeuren in vier creatieve innovatiesessies die plaatsvinden verdeeld over de maanden maart, april en mei op verschillende inspirerende locaties in het land. Iedere sessie start om 7:30 en is rond 11:30 afgelopen. Tijdens de eerste sessie wordt het bestaande beleid en de bestaande sportaccommodaties ter discussie gesteld. In de tweede en derde sessie gaan ze aan de slag met het bedenken van nieuwe concepten en visies voor de toekomst, waarna in de laatste sessie een toekomstvisie wordt uitgewerkt tot een presentatie in welke vorm dan ook. Als afsluiting worden de ideeën gepresenteerd aan de directie sport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

DATA EN LOCATIES

  • Woensdag 15 april – 9:00 – 11:00 uur – online meeting
  • Donderdag 14 mei – 9:00 – 11:00 uur – online meeting
  • Dinsdag 23 juni – 9:00 – 11:00 uur – online meeting
  • Dinsdag 29 september – 10:00 – 13:30 uur – offline meeting

DEELNEMEN?

Het innovatietraject ‘sportaccommodatie(beleid) van de toekomst’ wordt georganiseerd voor jonge professionals (<36 jaar). Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan het innovatietraject en van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal drie van de vijf sessies aanwezig zijn.

Het innovatietraject is reeds gestart en aanmelden is dan ook niet meer mogelijk.

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten