Sportinnovator-centra in Nederland

Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken. Op die manier worden rendabele innovaties ontwikkeld die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en/of een actieve leefstijl. Deze innovaties dragen vaak ook bij aan de kennisbasis voor sport of zorgen voor economisch rendement of maatschappelijke waarde. Elk Sportinnovator-centrum heeft zijn eigen expertise. Uiteindelijk doel is de totstandkoming van een duurzaam netwerk of ecosysteem. Hierin werken de centra met elkaar samen op het gebied van innovatie-ontwikkeling, en fungeren ze als aanjagers van innovatie in Nederland en daarbuiten.

Certified partner-traject

Om dit doel te bereiken zijn sterke en onafhankelijke Sportinnovator-centra nodig. Sportinnovator is daarom in 2020 van start gegaan met een toetsingstraject voor huidige en potentieel nieuwe centra. De eerste 12 sportinnovator-centra hebben inmiddels het label Certified Partner van Sportinnovator (mogelijk ook NOC*NSF). Wat dit toetsingstraject inhoud lees je hier.

Hieronder is een overzicht te zien van de huidige Sportinnovator-centra.

Ben jij een innovatiecentrum dat zich richt op sport en bewegen of vitaliteit en heb je interesse om onderdeel van dit ecosysteem en daarmee ook certified partner van Sportinnovator te worden? Neem dan contact op met Iris Nijland via iris@sportinnovator.nl.

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten