Living Labs Sport en Bewegen

Loop je binnen je gemeente al tijden tegen een maatschappelijk probleem aan waarbij het maar niet lukt om te komen tot een oplossing? Dan biedt de aanpak van een living lab mogelijk uitkomst. Een living lab is een experimenteerruimte waarin de witte laboratoriumjas en proefpersonen vervangen zijn door ‘lokale vernieuwers die verbinden en burgers betrekken’. De innovaties worden in de echte wereld uitgetest en verbeterd. Dus door en met de praktijk. Een onderwerp als sport en bewegen leent zich bij uitstek voor deze nieuwe vorm van samenwerking.

Living Labs overzicht

Met inspiratieboeken op zoek naar de sport- en beweegvragen van inwoners

Nederland heeft steeds meer openbaar toegankelijke vitale sportparken. Dit zijn sportparken waarbij organisaties en individuen samenwerken om sportaanbod te realiseren voor hun omgeving. Het uitgangspunt is dat iedereen welkom is en er voor iedereen passend aanbod is. Maar hoe kom je erachter welke vraag er is? Inspiratieboeken kunnen je daarbij helpen.

Al doende vernieuwen voor sportievere gemeente

Hoe krijg je mensen nog meer aan het sporten en bewegen? In 15 ‘living labs’ werken betrokken partijen samen aan vernieuwende antwoorden op lokale vragen. In het Groningse Oldambt was de ‘verrijkte schooldag’ zó succesvol dat er nu een vervolg komt.

Living labs: het antwoord op de sport- en beweegvragen in je gemeente?

Loop je binnen je gemeente al tijden tegen een maatschappelijk probleem aan waarbij het maar niet lukt om tot een oplossing te komen? De uitkomst is mogelijk een living lab. Dat is een experimenteerruimte waarin de witte laboratoriumjas en proefpersonen zijn vervangen door ‘lokale vernieuwers’ die verbinden en burgers erbij betrekken. De innovaties worden in de ‘echte wereld’ getest en verbeterd. Sport en bewegen lenen zich bij uitstek voor deze nieuwe vorm van samenwerking.

Gerelateerd nieuws