Wat doet Sportinnovator?

Over Sportinnovator

De sportwereld is continu in ontwikkeling. Sportinnovatie stimuleert de sportdeelname en sportief bewegen, vergroot de kans op topsportmedailles, en draagt bij aan de plezierbeleving van sport, zowel actief als passief. Door samenwerking met meer dan 200 partners uit bedrijfsleven, overheid, kennis en sport, wil Sportinnovator de impact van sportinnovatie vergroten, en daarmee Nederland internationaal toonaangevend laten zijn.

Innovatie stimuleert de sportdeelname en het beweeggedrag van alle Nederlanders en maakt daarmee ons land vitaler. En het vergroot de kans op topsportmedailles. Sportinnovator wil door bewezen samenwerking de impact van sportinnovatie vergroten en daarmee Nederland internationaal toonaangevend laten zijn.

Sinds 2015 heeft Sportinnovator 960 innovatieve ideeën beoordeeld en hebben er 285 kansrijke initiatieven financiële ondersteuning en advies gekregen.

Sportinnovator is nauw verbonden met het Nationaal Sportakkoord dat erop gericht is om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor alle Nederlanders, in alle levensfasen. Sportinnovator kan met haar innovatieprogramma gezien worden als de Chief Technology Officer van dit Sportakkoord.

Sportinnovator is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt ondersteund door ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.