Voor gemeenten

“Nederland heeft een uniek sportlandschap maar we moeten blijven innoveren om mee te gaan met alle veranderingen in de maatschappij.” Hoe ziet de sportvereniging van de toekomst eruit? En hoe kan de openbare ruimte beter benut worden om sport en bewegen te stimuleren? Vraagstukken waar alle gemeenten mee spelen en gezamenlijk kunnen we tot oplossingen komen. Sportinnovator is hiervoor een verbindende partij.”

Stijn Steenbakkers, lid Topteam Sport

Innovaties delen

Gemeenten kunnen bij uitstek bijdragen aan, en profiteren van sportinnovatie. Maar op dit moment worden innovaties en best practices om sporten en bewegen te bevorderen niet of nauwelijks zichtbaar gemaakt. Innovaties worden niet samen opgepakt of gedeeld door gemeenten. Om de doelstellingen uit het Nationaal Sportakkoord te behalen, is het goed om hier verandering in te brengen. Sportinnovator helpt gemeenten hierbij door onder andere op deze website een podium te geven voor innovaties in de sport. Ook worden gemeenten met elkaar in contact gebracht en wordt kennisdeling gefaciliteerd.

Iedere maand zetten we een innovatie in de schijnwerpers om op die manier zoveel mogelijk gemeenten te inspireren. Deel jouw innovatie met ons door contact op te nemen met Iris Nijland, projectleider (regionale) overheden voor Sportinnovator via iris@sportinnovator.nl.

Financieringsmogelijkheden voor gemeenten

  • Om innovatie op het gebied van sport en bewegen bij gemeenten en sportbonden te stimuleren, geeft Sportinnovator Vouchers uit.
  • Om de 6 ambities uit het Nationaal Sportakkoord te realiseren initieert Sportinnovator diverse innovatiechallenges.
  • Ook is er een subsidieoproep voor Living Labs geweest. Binnen een Living Lab wordt intensief samengewerkt met de belangrijkste stakeholders en worden innovaties bedacht en getest in de leefomgeving van de gebruiker.

Sportinnovator-centra

In Sportinnovator-centra wordt gewerkt aan verschillende soorten sportinnovaties. Ieder centrum heeft zijn eigen expertise, van een specifieke sport tot actieve leefstijl en kennisontwikkeling. Ben jij als gemeente op zoek naar een innovatieve oplossing dan kan een sportinnovator-centrum daar mogelijk bij helpen. De Centra komen graag met je in contact om advies te geven, of te helpen bij het vinden van de juiste partners. Je kunt ook contact opnemen met Iris Nijland, projectleider (regionale) overheden voor Sportinnovator via iris@sportinnovator.nl.

Werk je bij een gemeente en wil je jouw innovatie op het gebied van sport en bewegen aan het licht brengen en delen met andere gemeenten?

Lees dan hier verder

Gerelateerd nieuws