Overzicht

Evenement

Ondertekening Routekaart Verduurzaming Sport

Van 23 tot 26 januari 2020 komen de mondiale topcombinaties van paard en ruiter uit de dressuur- en springsport naar de RAI. Bij die gelegenheid wordt de routekaart Verduurzaming Sport getekend. Daarin staat hoe de sportsector de ambities uit het klimaatakkoord in de praktijk wil gaan brengen.

Locatie Rai Amsterdam
Datum 23 jan 2020, 10:30 - 19:00

De Routekaart is in overleg met de VNG, sportbonden, commerciële sportaanbieders, leveranciers, innovators en uitvoerders tot stand gekomen. Onder andere minister Bruins van VWS, NOC*NSF en de vereniging Sport en Gemeenten zetten deze dag hun handtekening en spreken daarmee uit dat zij zich in gaan zetten om klimaatdoelstellingen te behalen. De dag staat onder leiding van Humberto Tan en er zijn bijdragen van leidende boegbeelden uit de energietransitie. Met sportief verbinden beogen we dat voor voorzitters & directeuren van sportbonden, wethouders & beleidsverantwoordelijken duurzaamheid en vastgoed van gemeenten, wethouders sport, gedeputeerden en beleidsverantwoordelijken sport van provincies en de ondertekenaars vanuit het bedrijfsleven elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen, verbindingen leggen én samen sport beleven. Parallel aan de ondertekening van de routekaart wordt een bijeenkomst georganiseerd voor programmamanagers, hoofden en beleidsmedewerkers sociaal domein, sport en/of gezondheid van de G85 en beleidsmedewerkers van sportbonden en maatschappelijke partners van de 85 grootste gemeenten over sportevenementen als interventie tegen eenzaamheid.

Doelgroep
Burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen en griffiers.

Kosten
Deelname is kosteloos

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten