Overzicht

Sport en Data: 'Aan de slag met Data'

Den Bosch Data Week

In onze digitaliserende leefwereld neemt het belang van het verzamelen, begrijpen en analyseren van data snel toe. Ook voor het doelgerichter en effectiever maken van het lokale sportbeleid. Maar het gebruik van (mega) data en weten wat je ermee kunt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tijd om daar mee aan de slag te gaan. Om u op weg te helpen én te inspireren om de kansen, mogelijkheden en beperkingen van het werken met data te benutten nodigen wij u uit voor de VSG- “Sport en Data” dag op donderdag 29 oktober 2020.

Locatie
Datum 26 okt - 31 okt 2020

Deze “Sport en Data” dag is een coproductie van VSG, Sportinnovator, gemeente ’s-Hertogenbosch en TAG Movement en maakt onderdeel uit van de ”Den Bosch Data Week”.

Deze volledig online- ingerichte Sport en Data dag is bedoeld voor beleidsmakers, bestuurders en adviseurs die de mogelijkheden van het gebruik van data beter willen leren kennen en/of ermee aan de slag willen.

We starten de ochtend met inspirerende sprekers die u meenemen in het nut, de noodzaak, mogelijkheden en beperkingen van het werken met data ten behoeve van het lokale sportbeleid. Vervolgens worden er een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden van datagebruik gepresenteerd uit het brede werkveld van sport en bewegen.

Als u inschrijft voor deze inspiratiedag “aan de slag met data” kunt u in de middag ook deelnemen aan een tweetal digitale sessies waarin u uitgedaagd wordt anders te denken. Onder de titel “brainhacks”, de wereld van het nieuwe ondernemen, wordt het brein van zich onderscheidende ondernemers gehackt op zoek naar de sleutel van hun succes.

Volgende week ontvangt u van ons een uitnodiging en kunt u zich inschrijven voor deze Sport en Data dag.

Dus reserveer in uw agenda nu alvast donderdag 29 oktober 2020 voor een digitale ontmoeting met “Sport en Data”.

Data Week - bijeenkomst Sport en Data op zaterdag 31 oktober

Van 26 t/m 31 oktober vindt de Data Week in Den Bosch plaats. Juist in een tijd waar data en digitalisering zo cruciaal zijn voor de manier waarop de samenleving reageert op een ongekende crisis. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Data is niets zonder het slim toe te passen. Je kan producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften. Maar wel altijd op een verantwoorde manier, waarbij de grondrechten van de mens worden beschermd. Dit jaar verrassen we met een hybride concept! Zodat we elkaar ook in deze tijd kunnen ontmoeten, weliswaar online, maar toch.

Zaterdag 31 oktober staat Data & Sport centraal met een aantal interessante lezingen over o.a. het nieuwe digitale platform waarmee data uit de praktijk (uit onze eigen connected devices als smart watches en telefoons) worden verbonden met onderzoek. Inzichten hieruit wordt beschikbaar gesteld aan een breed publiek. En dit alles met het doel om Nederland te bewegen naar een hoger, gezonder niveau van sport en bewegen.

Sprekers: Aarnout Brombacher, hoogleraar TU/e en Auke Damstra, manager Sport Data Valley

Meld u hier aan om deze lezingen online bij te wonen en in gesprek te gaan

U bent van harte welkom tijdens de Den Bosch Data Week!

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten