Overzicht

Sportinnovatiecongres Vlaanderen

Samen op koers

Het Sportinnovatiecongres is in België het sportnetwerkmoment van het jaar. Het zal ook dit jaar weer garant staan voor top keynotes, boeiende inspiratiesessies, expertclasses, praktische workshops, interactieve panelgesprekken, intervieus, pitches, demonstraties, B2B matchmaking en een originele black box expeditie.

Locatie Sport Vlaanderen Gent (Zuiderlaan 14, 9000 Gent)
Datum 21 okt 2021, 08:00 - 17:30

Tijdens de vierde editie van het sportinnovatiecongres zijn ook Sportinnovator en ZonMw van de partij met een inspiratiesessie. Deze inspiratiesessie gaat over het sportinnovatiebeleid van Nederland.

Sportinnovatiebeleid Nederland

Op het gebied van sportonderzoek en sportinnovatie vertellen Dilene van Campen (ZonMw) en Iris Nijland (Sportinnovator) over hoe ze vanuit de Quadruple helix gedachte innovatieve manieren vinden om samenwerkingen te stimuleren en partijen te verbinden. ZonMw laat zien hoe dit binnen het missiegestuurde onderzoek en innovatieprogramma is opgezet en hoe de Sandpit methodiek wordt ingezet om vmbo jongeren te laten sporten en bewegen. Sportinnovator geeft een inkijk in hoe hun sportinnovatieformule werkt om innovaties te stimuleren vanuit het credo ‘versnellen door te verbinden’. In deze formule spelen het unieke ecosysteem van Sportinnovator-centra en de digitale sportinfrastructuur van Sport Data Valley een belangrijke rol.

Bron: Sport Vlaanderen