Overzicht

VSG Kennisdag

Tijd voor herstel. Nederland bezit een prachtig sportnetwerk. Goede voorzieningen, een breed sport- en beweegaanbod en een actief verenigingsleven vormen het kloppende hart van lokale gemeenschappen, brengen mensen samen en geven een gevoel van lokale identiteit en trots. Covid-19 heeft de veerkracht van dit netwerk tot het uiterste gedreven. Sommige sportaanbieders hebben zich snel aangepast, maar voor veel meer betekende het een gevecht om te overleven.

Locatie Utrecht
Datum 22 sep 2021

Ook de sportdeelname is hard geraakt door Covid-19. Voor miljoenen mensen is actief zijn afhankelijk van de georganiseerde sport. Biedt het hervatten van dit georganiseerde aanbod voldoende garantie op de terugkeer van deze sporters, of is daar meer voor nodig?

Iedereen kijkt er reikhalzend naar uit om terug te keren naar hoe het was. Tegelijkertijd biedt samen herstellen ook kansen om sterker, relevanter én inclusiever terug te komen. We hebben nu de kans om de verstoring die Covid-19 heeft gebracht te gebruiken om ontwikkelingen te versnellen, om vernieuwingen door te voeren die ons als netwerk flexibeler, inclusiever en veerkrachtiger maken én dingen te doen veranderen, zodat we beter kunnen voldoen aan de behoeften van iedereen, in elke gemeenschap.

Toonaangevende sprekers trakteren u in het extra lange plenaire programma op boeiende lezingen die raken aan het congresthema Tijd voor herstel én vernieuwing. Laat u inspireren door hun verhalen en ervaringen hoe sectoren ondanks tegenslagen erin kunnen slagen om sterker uit de strijd te komen.