Overzicht

VSG-YPN & Sportinnovator innovatiebijeenkomst sport en armoede

VSG-YPN en Sportinnovator organiseren op 11 oktober 2022 een leuke, maar vooral ook interessante bijeenkomst over het thema armoede, sport en bewegen. Tijdens de bijeenkomst staat het creatieve denkproces centraal en gaan we aan de slag met échte verhalen van inwoners die te maken hebben met armoede en alle problematieken die daaromheen spelen. We verlaten daarbij het gebaande pad en gaan samen op zoek naar unieke ideeën en oplossingen om zo inwoners in armoede in beweging te krijgen. Hier wil je bij zijn!

Locatie STOOM, Apeldoorn
Datum 11 okt 2022, 14:00 - 17:00

Save the date VSG-YPN bijeenkomst op 11 oktober 2022
Hoe krijgen we mensen in armoede aan het sporten en bewegen?

Hoe verkleinen we het verschil in sport- en beweegdeelname tussen mensen met hoge en lage inkomens? Sportinnovator en het VSG-Young Professionals Network nodigen jonge professionals vanuit de overheid, wetenschap en het bedrijfsleven uit voor een creatieve bijeenkomst om te komen tot vernieuwende aanpakken en oplossingen die het verschil gaan maken.

Ondanks jarenlange inzet om meer mensen in armoede in beweging te brengen en financiële drempels op te heffen, blijkt dat deze mensen nog steeds veel minder sporten en bewegen dan anderen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil de komende jaren een doorbraak forceren in het vergroten van kansengelijkheid in de sport- en beweegdeelname tussen mensen met hoge en lage inkomens. Sportinnovator is gevraagd om hier met innovatieve praktijkexperimenten een bijdrage aan te leveren.

Tijdens deze innovatiebijeenkomst:

  1. Gaan we in gesprek met mensen die in armoede leven om zo écht te begrijpen wat dit betekent; welke drempels en problemen ervaren zij?
  2. Verlaten we het gebaande pad. Samen gaan we op creatieve wijze op zoek naar innovaties die echt verandering kunnen brengen: unieke ideeën en oplossingen om deze inwoners in beweging te krijgen. Wat kunnen we echt anders doen?

Na afloop van de bijeenkomst heb je zelf een beter idee wat het betekent om in armoede te leven en heb je volop nieuwe ideeën en handvatten waar je zelf mee aan de slag kunt. Voor Sportinnovator levert de bijeenkomst een beter beeld van het probleem op en kansrijke oplossingsrichtingen. Sportinnovator gebruikt dit vervolgens om de markt uit te dragen om te komen tot schaalbare innovaties.

Kortom een bijeenkomst waar je bij wilt zijn. We zijn te gast bij STOOM in Apeldoorn. Zorg er dus voor dat je 11 oktober in je agenda blokt van 14:00 – 17:00 uur.