Menu

Innoveren voor goud

Parijs'24

Wat maakt sport topsport? Uiteraard de atleet, maar ook de drang om in alles net iets verder te gaan. Oftewel: Innovatie. In aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs gaat Iris Enthoven in de serie 'Innoveren voor goud' langs bij een aantal topsporters om hun verhaal te horen over de innovaties die hun topsportprestaties nog een stapje verder gaan brengen. Ook spreekt ze met de Sportinnovator-centra die deze innovaties mogelijk hebben gemaakt, in nauwe samenwerking met de sport, het bedrijfsleven en de wetenschap. Innoveren voor goud is een campagne van Sportinnovator en TeamNL.

#1 Innoveren voor goud met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

De optimale baanwielrenfiets om bij de wereldtop te komen én blijven

#2 Innoveren voor goud met Annelous Lammerts

Met dit snijbestendige én aerodynamische pak scheurt olympisch kitesurfer Lammerts veilig over het water

#3 Innoveren voor goud met Mitch Valize

Helpen deze unieke handgrepen handbiker Mitch Valize weer aan paralympisch goud?

Wint jouw innovatie goud op toekomstige Olympische of Paralympische Spelen?

Sportinnovator is altijd op zoek naar bedrijven of andere organisaties met creatieve oplossingen en/of concrete ideeën. Heb jij een innovatief idee dat mogelijk kan bijdragen aan Olympisch of Paralympisch goud? Neem dan contact op met een van onze topsportinnovatie-centra.

Campagne van TeamNL (NOC*NSF) en Sportinnovator

Sportinnovator en TeamNL (NOC*NSF) zijn de afzenders van de campagne 'Innoveren voor goud'. NOC*NSF en Sportinnovator werken samen op het gebied van sportinnovatie met als gezamenlijk doel om Nederland het sportiefste land ter wereld te maken. De samenwerking richt zich op twee thema’s, namelijk: het versterken van de innovatiekracht bij sportbonden en -clubs en het innoveren van topsport. Voorbeelden hiervan zijn deze campagne ‘Innoveren voor goud’ en de Prestatiecall Wintersporten die zich focust op de winterspelen in Milaan en Cortina (2026). Daarnaast komt er op korte termijn een volgende prestatiecall gericht op de Spelen in Los Angeles (2028). Wil jij meer weten over de samenwerking met TeamNL (NOC*NSF) en Sportinnovator of heb jij vragen over toekomstige prestatiecalls? Neem dan contact op met onze community manager Eric van der Veen (eric@sportinnovator.nl). Neem voor redactionele vragen contact op met Raquel Chapper (raquel@sportinnovator.nl).