Het Amsterdam Institute of Sport Science is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool Inholland, Amsterdam UMC, locatie AMC en VUmc, Reade, Topsport Amsterdam en OLVG.

Over AISS

AISS richt zich vooral op praktijkrelevant onderzoek naar prestatieverbetering, bewegen en gezondheid. Het onderzoek vindt overwegend plaats in zogenaamde field labs. Dit zijn fysieke locaties in ‘het veld’ met unieke test- en meetfaciliteiten waar top- en amateursporters, maar ook patiënten ter plekke onderzocht en geadviseerd worden.

Wij leveren kennis en brengen deze kennis graag terug naar de praktijk. Dat kan in de vorm van onderwijs, kennissessies of het delen van onze kennis om innovaties mogelijk te maken.

Onder de vlag van AISS verenigen zich alle partijen die zich bezig houden met onderzoek en innovatie naar aangepast sporten in Amsterdam.

Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam (CASA)

Het Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam (CASA) behartigt de belangen van het aangepast sporten binnen het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS). CASA zet zich in om vragen uit de aangepaste sport- en leefstijlpraktijk te beantwoorden d.m.v. praktijkrelevant onderzoek en het bieden van wetenschappelijke ondersteuning. Dit onderzoek vindt veelal plaats in zogenaamde fieldlabs waar de praktijk, het

onderzoek en het onderwijs samenkomen. De kernactiviteiten van CASA zijn: het ontwikkelen van nieuwe kennis, het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktijkrelevante producten en adviezen en het uitvoeren en interpreteren van op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde testprotocollen. CASA richt zich op 2 kennisthema’s: Actieve leefstijl – vitaliteit en Prestatieverbetering.

De komende tijd houdt het centrum zich vooral bezig met het oprichten van een adviesgroep van ervaringsdeskundigen, het uitbreiden van een netwerk van praktijkpartners in Nederland en het initiëren van nieuwe (onderzoeks)projecten rond aangepast sporten. Voor meer informatie kun je terecht op de website van CASA of via coördinator Neal Damens (n.l.damen@hva.nl)

Andere projecten van CASA:

- D-Act-Wheel

- Sporten met reume in de regio

- SEDY project

Impressie

Bekijk meer impressies

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten