Overzicht

Innosportlab 's-Hertogenbosch

InnoSportLab ’s-Hertogenbosch is hét brandpunt van de gymnastische sportinnovatie in Nederland. We opereren vanuit ons eigen lab in de grootste gymnastische trainingslocatie van Europa in Den Bosch. Voor en met onze partners ontwikkelen en realiseren we nieuwe producten, diensten en manieren van trainingsbegeleiding en valideren we nieuwe sportmaterialen en sporttoestellen om zo innovatief te zijn en blijven voor de gymnastische sporten.

Over InnoSportLab ’s-Hertogenbosch

Onze missie is samen te vatten in het realiseren van beter, gezonder en plezieriger bewegen om zo sportieve, economische en maatschappelijke meerwaarde te hebben voor onze partners. Lang hebben we vooral veel voor de (turn)topsport gewerkt in bijvoorbeeld de ondersteuning van de Nederlandse dames- en herenturnteams en trampolinspringers. In onze visie realiseren we - naast voor de topsport – steeds vaker ook innovaties en diensten voor de breedtesport en voor ‘gymsporten’ buiten de sporthal.

Internationaal netwerk

Trots zijn we op onze goede internationale samenwerking met de Europese Gymnastiek Unie (UEG) en Wereld Gymnastiek Federatie (FIG) en grote internationale toestelfabrikanten bij het ondersteunen en innoveren van de turnsport. Daarnaast vergroten we momenteel ons netwerk internationaal met meerdere kennis- en onderzoeksinstituten op het gebied van gymnastiek.

Meerwaarde creeëren

Met onze activiteiten dragen we nationaal bij aan meer medailles en meer bekendheid voor de turnsport. Internationaal hebben we meerwaarde doordat onze innovaties voor transparantere en eerlijkere wedstrijden zorgen (sportieve waarde). Voor bedrijven en toestelfabrikanten leveren onze activiteiten verbeterde en nieuwe producten op die beter en veiligerzijn en meer winst betekenen (economische waarde). Voor top-en breedtesporters leveren onze test-en monitoringsmogelijkhedeneen langdurige, gezondere en plezierigere sportdeelname op doordat de eigen sportieve onwikkeling beter gevolgd en aangepast kan worden (maatschappelijke waarde).

Nog kijken wat te doen met onderstaande tekst

En we valideren nieuwe belangrijkste activiteiten zijn daarom gericht op innovaties en ondersteuning voor de Nederlandse sportbonden en –organisaties zoals KNGU, CTO Zuid, Brabant Sport en Sports & Technology en internationaal de Europese Gymnastiek Unie (UEG) en Wereld Gymnastiek Federatie (FIG) als ook om ons netwerk van bestaande bedrijven, kennisinstituten en overheidspartners te onderhouden en met één of enkele nieuwe partijen uit te bouwen. Door gezamenlijk aan nieuwe innovaties te werken en de kennis hierover te delen tijdens internationale contacten – bijvoorbeeld door het bezoeken van congressen of nieuwe partners - wordt onze waarde en zichtbaarheid groter en kan kennis en sportdata optimaler gedeeld en benut worden. ISLDB wil zo duurzame en structurele samenwerkingen creëren.

Innovatie in gymnastische sporten (ISLDB) is sinds eind 2010 Werkend als kleine, flexibele projectorganisatie vanuit een eigen labruimte (~60 m2) in het Nationaal TrainingsCentrum (NTC) voor Heren Turnen in de grootste gymnastische trainingslocatie van Europa in Den Bosch innoveren en ondersteunen we in zijn algemeenheid de gymnastische sporten.

Onze missie is samen te vatten in het realiseren van beter, gezonder en plezieriger bewegen om zo sportieve, economische en maatschappelijke meerwaarde te hebben voor onze partners. We ontwikkelen en. Primair voor de gymnastische sporten, maar soms ook voor andere sporten.

In onze visie realiseren we - naast voor de topsport - de komende jaren ook innovaties en diensten voor de breedtesport en voor ‘gymsporten’ buiten de sporthal.

Impressie

Bekijk meer impressies

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten