Overzicht

InnoSportLab 's-Hertogenbosch

InnoSportLab ’s-Hertogenbosch is hét brandpunt van de gymnastische sportinnovatie in Nederland. We opereren vanuit ons eigen lab in de grootste gymnastische trainingslocatie van Europa in Den Bosch. Voor en met onze partners ontwikkelen en realiseren we nieuwe producten, diensten en manieren van trainingsbegeleiding en valideren we nieuwe sportmaterialen en sporttoestellen om zo innovatief te zijn en blijven voor de gymnastische sporten.

Over InnoSportLab ’s-Hertogenbosch

Onze missie is samen te vatten in het realiseren van beter, gezonder en plezieriger bewegen om zo sportieve, economische en maatschappelijke meerwaarde te hebben voor onze partners. Lang hebben we vooral veel voor de (turn)topsport gewerkt in bijvoorbeeld de ondersteuning van de Nederlandse dames- en herenturnteams en trampolinspringers. In onze visie realiseren we - naast voor de topsport – steeds vaker ook innovaties en diensten voor de breedtesport en voor ‘gymsporten’ buiten de sporthal.

Internationaal netwerk

Trots zijn we op onze goede internationale samenwerking met de Europese Gymnastiek Unie (UEG) en Wereld Gymnastiek Federatie (FIG) en grote internationale toestelfabrikanten bij het ondersteunen en innoveren van de turnsport. Daarnaast vergroten we momenteel ons netwerk internationaal met meerdere kennis- en onderzoeksinstituten op het gebied van gymnastiek.

Meerwaarde creeëren

Met onze activiteiten dragen we nationaal bij aan meer medailles en meer bekendheid voor de turnsport. Internationaal hebben we meerwaarde doordat onze innovaties voor transparantere en eerlijkere wedstrijden zorgen (sportieve waarde). Voor bedrijven en toestelfabrikanten leveren onze activiteiten verbeterde en nieuwe producten op die beter en veiligerzijn en meer winst betekenen (economische waarde). Voor top-en breedtesporters leveren onze test-en monitoringsmogelijkhedeneen langdurige, gezondere en plezierigere sportdeelname op doordat de eigen sportieve onwikkeling beter gevolgd en aangepast kan worden (maatschappelijke waarde).

Impressie

Bekijk meer impressies

Gerelateerd nieuws