Overzicht

InnoBeweegLab

InnoBeweegLab heeft flinke ambities. We willen door de inzet en creatie van passend beweegaanbod nog meer bijdragen aan een vitalere samenleving. We focussen ons daarbij op het vrije, ongebonden bewegen, omdat we zien dat steeds meer mensen willen bewegen naar eigen voorkeur: wat, waar, wanneer en met wie je zelf wil.

Over InnoBeweegLab

Samen met eindgebruikers, bedrijven, gemeenten en kennisinstellingen ontwikkelt InnoBeweegLab nieuwe producten, diensten en methodes die bijdragen aan deze missie. De dienstverlening van InnoBeweegLab concentreert zich rondom het meten en monitoren van de behoeften en effecten van sport- en beweeggedrag.

InnoBeweegLab ondersteunt gemeenten als onderzoeker en als adviseur in de uitvoering van hun beleid. Ondernemers en andere initiatiefnemers worden door InnoBeweegLab ondersteund met kennis en diensten bij de ontwikkeling van innovatieve producten en/of diensten. Waar gewenst verzorgt InnoBeweegLab projectcoördinatie en subsidieaanvragen.

Zo maakt InnoBeweegLab effectieve sport- en beweegstimulering mogelijk.

Projecten

 • CityLegends
  Een gamified urban platform dat jongeren uitdaagt om in hun stad meer te gaan bewegen.

 • #040Beweegt
  Een living lab initiatief dat de inwoners van Eindhoven op een toegankelijke manier betrekt bij innovaties, experimenten en onderzoeksprojecten, zoals de Eckart interactieve beweegroute.

 • USPC
  De ambitie om urban sports te professionaliseren en veelvuldig inzetbaar te maken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten.

 • Vitality Living Lab
  Een programma dat in de Brainport regio de ontwikkelingen van innovaties op het gebied van sport en vitaliteit stimuleert.

Impressie

Bekijk meer impressies

Gerelateerd nieuws