Overzicht

InnoBeweegLab

InnoBeweegLab heeft flinke ambities. We willen door de inzet en creatie van passend beweegaanbod nog meer bijdragen aan een vitalere samenleving. We focussen ons daarbij op het vrije, ongebonden bewegen, omdat we zien dat steeds meer mensen willen bewegen naar eigen voorkeur: wat, waar, wanneer en met wie je zelf wil.

Over InnoBeweegLab

Samen met eindgebruikers, bedrijven, gemeenten en kennisinstellingen ontwikkelt InnoBeweegLab nieuwe producten, diensten en methodes die bijdragen aan deze missie. De dienstverlening van InnoBeweegLab concentreert zich rondom het meten en monitoren van de behoeften en effecten van sport- en beweeggedrag.

InnoBeweegLab ondersteunt gemeenten als onderzoeker en als adviseur in de uitvoering van hun beleid. Ondernemers en andere initiatiefnemers worden door InnoBeweegLab ondersteund met kennis en diensten bij de ontwikkeling van innovatieve producten en/of diensten. Waar gewenst verzorgt InnoBeweegLab projectcoördinatie en subsidieaanvragen.

Zo maakt InnoBeweegLab effectieve sport- en beweegstimulering mogelijk.

Projecten

 • Monitoring Urban Sportpark Eindhoven
  Inzicht krijgen in het beweegeffect van het Urban Sportpark aan de hand van kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar het gebruik.
 • I3-INSHAPE
  Om innovaties versneld een weg naar de markt te laten vinden, is interregionale samenwerking nodig. Het Europese project I3-INSHAPE bevordert die samenwerking
 • Magic Trailz
  Speurtochten om kinderen, volwassenen en ouderen op een speelse manier in beweging te krijgen.
 • Urban Sports Performance Centre
  De ambitie om urban sports te professionaliseren en veelvuldig inzetbaar te maken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Impressie

Bekijk meer impressies

Gerelateerd nieuws