Overzicht

Sport Data Valley Lab Heerenveen

Het Sport Data Valley Lab Heerenveen bevindt zich in Thialf, het schaatshart van de wereld. Het lab biedt digitale ondersteuning voor sporters en coaches bij het veilig en slim opslaan van data, het automatisch en gestructureerd verwerken van data en het opdoen van nieuwe inzichten met innovatieve data-analyses. In nauwe samenwerking met de sportprofessionals en sportwetenschappers wordt gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van interactieve digitale applicaties en wetenschappelijke kennis, met het doel om sportprestaties te verbeteren.

Het Sport Data Valley Lab Heerenveen wordt gehost door Innovatielab Thialf.

Werkplaats

Sport Data Valley Lab is een werkplaats waar dataprofessionals, bewegingswetenschappers, embedded scientists, coaches, studenten en partners van Innovatielab Thialf samen werken aan data gedreven innovaties in de sport. Thialf heeft uitgebreide test- en meetfaciliteiten op en naast het ijs, waarmee de prestatie en training van sporters objectief in kaart worden gebracht. Schaatsen en inline-skaten zijn de motor van de kennis- en productontwikkeling, maar door vertegenwoordiging van andere sporten in Thialf als turnen en judo, kan spin-off naar andere sporten eenvoudig gerealiseerd worden.

In Sport Data Valley Lab Heerenveen wordt gewerkt aan:

  • Ontwikkeling van veilige dataopslag voor sporters
  • Monitoren van training en prestatie van sporters
  • Ontwikkeling van interactieve tools over training en prestatie
  • Kennisdeling en kennisontwikkeling rondom sportdata
  • Ontsluiten en koppelen van databronnen binnen de kennisinstellingen, de praktijk en het bedrijfsleven
  • Data onderzoek en innovatie

Loket

Heb je een sportdatavraag? Zoek je sportdata, algoritmes of een nieuwe toepassing? Wil je advies over hoe om te gaan met het binnenhalen, opslaan, analyseren en/of terugkoppelen van sportdata?

Dat kan!

Kom langs bij Innovatielab Thialf of neem contact op met ons via heerenveen@sportdatavalley.nl.

Impressie

Gerelateerd nieuws