Amstelveen bouwt innovatieve 'Beweegbox'

Amstelveen start dit jaar nog met de bouw van een innovatieve sportaccomodatie: de Beweegbox. Amstelveen heeft de primeur van dit concept in Nederland. De Beweegbox is een innovatief concept voor gymzalen dat werd ontwikkeld door Janssen-Fritsen, Draaijer+Partners in samenwerking met de KNGU.

Redactie 24 februari 2017, 08:30

Bij De Bweegbox is op een andere manier naar gymzalen gekeken. Het idee ontstond naar aanleiding van de vraag van de KNGU: hoe krijgen we in Nederland betere gymsportaccommodaties? Janssen-Fritsen en Draaijer+Partners zijn met die vraag aan de slag gegaan en op zoek gegaan naar de gymzaal van de toekomst, die ook aansluit bij het huidige bewegingsonderwijs en nieuwe sporten als freerunnen.

Gymzaal van de toekomst

De Beweegbox onderscheidt zich met een vierkante vloer van 16 x 16 meter. Deze vloer is te verdelen in vier kwadranten, waardoor in kleinere groepen effectiever kan worden gesport. De Beweegbox biedt ruimte aan zowel traditionele, moderne als toekomstgerichte beweegvormen voor alle leeftijden. En dat op een slimme en aantrekkelijk manier.

Innovatieve en interactieve inrichting

De gemeente Amstelveen heeft, samen met het sportbedrijf Amstelveen, het Amstelveen College en de samenwerkende gymnastiekverenigingen, bewust gekozen voor de Beweegbox in plaats van een traditionele gymzaal. “De Beweegbox sluit met zijn innovatieve en interactieve inrichting, in combinatie met de traditionele inrichting, beter aan bij de behoeften van de verenigingen en het onderwijs. Daarnaast zien we met de Beweegbox toepassingsmogelijkheden, zoals dans en kinderfeestjes, die we in een traditionele gymzaal minder goed kunnen faciliteren.”, aldus Leo Beeren, manager Facility bij het Sportbedrijf Amstelveen.

Wensen van deze tijd

Sportwethouder Peter Bot: “Ik was direct enthousiast over het plan van Sportbedrijf Amstelveen dat ons sportbeleid uitvoert om een klassieke gymzaal te vervangen door een Beweegbox. In een Beweegbox kan op een interactieve manier bewegingsonderwijs worden gegeven. Een multifunctionele ruimte aangepast aan de wensen van deze tijd. Ik ben er trots op dat de eerste Beweegbox in Amstelveen komt en zie uit naar de opening ervan.”

De Beweegbox en een nieuwe turnhal worden gerealiseerd bij de huidige Goudsmithal. De opening van de Beweegbox Amstelveen staat gepland voor begin 2018.

Meer informatie over het concept is te vinden op www.beweegbox.nl

Foto: ©Beweegbox BV

Gerelateerd nieuws