App moet ‘pingponger’ enthousiast maken voor tafeltennis

Tafeltennis is wellicht een van de meest toegankelijke sporten voor Nederlanders. Wie gaat kamperen pakt als eerste de badmintonrackets en de ‘pingpongbatjes’ in. Maar ook op menig kantoor staat de welbekende tafel en wordt er bloedfanatiek gespeeld. Een gegeven waar de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB) iets mee wilde doen. Door middel van de app PingPongbaas gaat de bond recreatieve pingpongers in kaart brengen, waardoor een potentieel van 300.000 tot een kleine miljoen liefhebbers van pingpong beter bereikt kan worden.

Redactie 08 maart 2019, 11:38

Hoofd marketing en communicatie van de NTTB, Dennis Rijnbeek, geeft aan dat PingPongbaas is afgekeken van de intens populaire app Strava. Daarmee kunnen recreatieve sporters in allerlei takken van sport hun prestaties registreren en indien gewenst vergelijken met professionals. “Het is het ultieme doel om op dezelfde manier mensen aan ons te binden”, zegt Rijnbeek tegen Sportknowhowxl.

Via de app is het mogelijk om andere gebruikers uit te dagen voor een wedstrijdje tafeltennis. Wie op die manier de meeste punten verzamelt wordt baas van de tafel. Door PingPongbaas te gebruiken zie je op een simpele manier je statistieken en onderlingen verhoudingen in. Voor de NTTB dé manier om erachter te komen waar er wordt gespeeld.

Coördinator sportparticipatie bij de NTTB, Marthijn van der Wal, hoopt zo een brug te slaan tussen wat hij pingpongland en tafeltennisland noemt. Daarmee doelt hij op die één miljoen Nederlanders die ‘wel eens’ pingpongen, maar meer ook niet. “Het belangrijkste is dat we het spelletje voor deze doelgroep aantrekkelijker willen maken. Zodat we bijvoorbeeld bedrijfstoernooien in bepaalde regio’s kunnen organiseren. Of kunnen vragen of een school of een bedrijf het leuk vindt als er eens een verenigingstrainer een clinic komt geven. Dat kan allemaal. Ook wat dat betreft zitten we in een lerend proces.” Er commercieel beter van worden is volgens Van der Wal niet aan de orde.

De lancering van de app is vooralsnog een succes te noemen. Door het hele land zijn al bijna tweeduizend plekken waar er wordt gestreden om wie de baas van de tafel is. Wil je meer weten over de app, of jouw tafel inschrijven? Neem dan een kijkje op www.pingpongbaas.nl.

Gerelateerd nieuws