CES 2018 internationaal podium voor Picoo

Sportinnovator-project Picoo was tijdens techbeurs CES 2018 één van de 53 Nederlandse start-ups die zich daar voor een internationaal publiek konden presenteren. Dat leverde veel visitekaartjes en contacten op van media, investeerders en distribiteurs. Iris Soute (CEO Picoo): "Dit was een heel mooi podium voor ons."

Redactie 23 januari 2018, 07:00

De Nederlandse start-up Picoo is ontstaan op de Technische Universiteit Eindhoven toen Iris Soute en Daniel Tetteroo een designcase voor buiten speelgoed verder gingen uitwerken. Daar kwam uiteindelijk een eigen ontwikkeld handheld-apparaat uit waarmee kinderen buiten meerdere interactieve spellen kunnen spelen. In 2016 ontving Picoo de Sportinnovator Prijs in de categorie 'einde innovatieketen' om het product naar de markt te brengen.

53 Nederlandse start-ups

Ondertussen is het bedrijf uit Eindhoven al zo hard aan de weg aan het timmeren dat het ook al over de grenzen kan kijken naar kansen. Bij CES 2018 in Las Vegas kregen Soute en Tetteroo volop de gelegenheid om internationale contacten te leggen. Picoo kwam hier terecht na een oproep van het Nederlandse start-up-platform StartupDelta, dat in het Holland Pavilion in totaal 53 geselecteerde start-ups presenteerde.

Holland Pavilion

Prins Constantijn, was als speciale gezant van StartupDelta ook aanwezig bij CES 2018. Soute zag dat hij daar als een echte ambassadeur van de Nederlandse start-ups fungeerde. "Hij was heel erg bezig om mensen naar het Holland Pavilion te trekken en om zo exposure voor de start-ups te creëren. Bij ons kwam hij bijvoorbeeld met iemand van crowdfundplatform Indiegogo langs. Als bezoekers interesse hadden, keek hij steeds met het team van StartupDelta waar dat het beste paste."

Amerikaanse investeerders

Soute kreeg bij de stand allerlei geïnteresseerden voor Picoo. Van media tot aan investeerders die al heel gericht te werk gingen. "We hadden Amerikaanse investeerders die al vroegen: wat heb je nodig en wat krijg ik daarvoor terug? Je hoort vaak dat het in de VS gemakkelijker is voor start-ups, maar als dat echt zo gaat dan lijkt het ook wel zo. We hebben nog niks op zak, maar we hebben wel contacten gelegd om verder te praten."

De volgende stap

Ook Amerikaanse distribiteurs als Amazon en Target kwamen langs bij de stand van Picoo. "Die pikken er gewoon uit wat ze leuk lijkt voor in hun schappen. Het is niet dat daar de deals worden gesloten, maar alle contacten zijn wel gelegd inmiddels." Soute beseft dat een visitekaartje makkelijk is afgegeven. "De volgende stap is moeilijker. Maar die eerste stap alleen al, die zet je als kleine start-up uit Nederland niet zomaar zonder daar op CES te staan."

"De volgende stap is moeilijker. Maar die eerste stap alleen al, die zet je als kleine start-up uit Nederland niet zomaar zonder daar op CES te staan." - Iris Soute (Picoo)

PC Pro Award

CES 2018 leverde Picoo ook nog een award op van het Britse computermagazine PC Pro. "Er loopt heel veel media rond en die maken allemaal lijstjes. En iemand van PC Pro was bij ons geweest en die kwam later nog een keer langs en die zei: 'we hebben heel veel bedrijven gesproken en we vinden jullie een van de besten van CES'. Dat is wel grappig natuurlijk."

Contacten uitbouwen

Veel tijd om de jetlag na de trip naar Las Vega te verwerken hadden Soute en Tetteroo niet. Belangrijke vervolgstappen zijn al ingezet in de afgelopen week. "We hebben een beursformuliertje bijgehouden waarin we opschreven wie we gesproken hadden. De belangrijkste contacten zijn we verder aan het uitbouwen en daarbij kijken we waar we echt wat aan hebben." Ondertussen gaat de hardware- ontwikkeling ook verder, want de productie gaat binnenkort van start. "Daar zitten we nu ook bovenop. Het is wel fijn dat als we ze gaan produceren dat we weten dat we ze kunnen verkopen."

Meer info:

Gerelateerd nieuws