Menu
Overzicht

Challenge Circulaire sportmaterialen

Ondernemers gezocht die hun ideeën en/of nieuwe businessmodellen voor circulaire sportmaterialen willen ontwikkelen

Beeld je eens in hoeveel hockeysticks of tennisrackets ieder seizoen worden weggegooid door de 800.000 sporters. Of denk eens aan de trainingsballen die jaarlijks worden verbruikt door de 200.000 volleyballers en handballers. Evenals de clubkleding van de 60.000 voetbalteams die vaak niet meer bruikbaar is bij het aantreden van een nieuwe (hoofd)sponsor. Kortom, er belanden jaarlijks miljoenen kilo's aan sportmaterialen op de afvalberg. Als we steeds nieuwe producten aanschaffen, gebruiken en weggooien, heeft dat negatieve gevolgen voor de aarde. Daarom is Sportinnovator op zoek naar ondernemers die hun ideeën of nieuwe businessmodellen voor circulaire sportmaterialen willen ontwikkelen.

Redactie 10 november 2021, 09:00

Sportinnovator biedt 8 tot 12 bedrijven de mogelijkheid deel te nemen een 3-daagse CIRCO track met een geldwaarde van € 2000,-. Voor de deelnemers aan de CIRCO track is een ontwikkelbudget van €100.000 beschikbaar met een maximaal bedrag van €25.000,- per ondernemer.

Doel van de Challenge Circulaire sportmaterialen

Het uiteindelijke doel van de challenge is het voorkomen van nadelige effecten van sportmaterialen op het klimaat en milieu. De sport kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen en inspireren op meer aandacht te hebben voor circulariteit.

Doe mee aan de innovatiechallenge

Op gebied van circulariteit liggen mooie kansen voor ondernemers. Daarom daagt Sportinnovator de markt uit om (nieuwe) circulaire sportmaterialen en/of -diensten te ontwikkelen. Hebben jullie een (deel)oplossing? Schrijf je dan in voor deelname aan de CIRCO track.

Inspiratiesessie Challenge Circulaire Sportmaterialen

Wil jij meedoen aan deze innovatiechallenge? Maar heb je behoefte aan meer informatie, wil je weten wat een CIRCO track je kan opleren? Of wil je inspiratie opdoen? Schuif woensdag 8 december om 15.00 uur digitaal bij ons aan tafel voor een inspiratiesessie over de Challenge Circulaire sportmaterialen. Meld je aan en stel alvast een vraag via onderstaande button.

Gerelateerd nieuws