Overzicht

Dit kan je verwachten van het 16e Sport Innovatie Congres!

Op 7 oktober wordt op de High Tech Campus in Eindhoven voor de 16e keer het Sport Innovatie Congres georganiseerd. Dit jaar een samenwerking tussen Sportinnovator en het Cluster Sports & Technology, om het grootste netwerk rondom sport, technologie en innovatie bij elkaar te brengen. Met nog een week te gaan, blikken we vooruit op het congres, wat veelbelovend lijkt te worden!

Redactie 02 oktober 2019, 10:52

De groep mensen met een inactieve leefstijl wordt namelijk steeds groter. Met alle gevolgen van dien. Tijdens het congres gaan experts vanuit het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en de sport in gesprek over hoe ze elkaar kunnen versterken en gezamenlijk impact kunnen realiseren. Niet voor niks is het thema dit jaar “connecting business, sports & vitality”. Daarmee is het congres geen start- of eindpunt, maar een uitnodiging en uitdaging om onderling vervolg te geven aan maatschappelijke-, sportieve en economische kansen en uitdaging. Naast inspiratie en praktische voorbeelden staat netwerken en ontmoeten centraal.

Experts vullen veelbelovend programma

Het programma kent dit jaar twee onderdelen, een interactief en plenair programma. Het interactieve deel bestaat uit twee rondes met workshops en tafelsessies, waar onder andere de onderwerpen esports, Urban Sports, Voice technologie, AI, gamification en data aanbod komen. Daarnaast zijn er pitches van innovatiebeloften voor een zeer ervaren jury. Onder andere Topteam Sport leden Maurits Hendriks, Stijn Steenbakkers en Martin Olde Weghuis nemen plaats en geven de talentvolle start-ups feedback en advies op hun innovatie.

Tijdens het plenaire deel van het programma zijn er twee keynote sprekers: futurist Tony Bosma en Henk Markerink, CEO van de Johan Cruijff ArenA. Tussendoor zijn er een tweetal on-stage talkshows. De eerste gaat over sportinnovatie, met Gerard Rietjens (Team Jumbo-Visma), Bernadet van Os (NOC*NSF) en oud-topschaatser Martin Hersman. De tweede tafel wordt gevuld met de ondernemers Frank van der Vloed (Signify en Topteam Sport), Frans Lefeber (Smart Floor), John Baekelmans (imec) en Robert Jan Koens (Jumbo Groep Holding B.V.).

Veel ruimte voor technologische innovatie

Naast de innovatiebeloften die mogen pitchen is er veel aandacht voor technologische innovaties. Zo is er een ‘start-up in a box’ concept, waar diverse innovaties in een box worden gepresenteerd en wordt voor de 11e keer de Dutch Sports Innovation Award uitgereikt. Finalisten Exodus Burned, Swimm en TrueBike strijden niet alleen om de eer, maar ook om de award t.w.v. € 15.000.

Daarnaast is er tijdens de workshops en tafelsessies veel aandacht voor technologische innovatie: slimme sensoren in de praktijk, Sport Motion Capture technology, Voice technologie, full-body gaming, de VAR en gamification komen aan bod.

Hét netwerk rondom sport en innovatie komt samen

Een ruime afvaardiging van experts uit het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en de sport komen naar de High Tech Campus. Zo zijn er onder andere afgevaardigden van Red Bull, ABN AMRO, Jumbo, TU Delft en Eindhoven, Fontys, Avans, Gemeente Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, PSV, NOC*NSF en KNLTB aanwezig.

Een primeur dit jaar op het congres is een live uitzending van BNR Zakendoen. Van 12:00 tot 14:00 is de High Tech Campus de setting van het dagelijkse, zakelijke nieuwsprogramma van Nederlandse radio onder leiding van Thomas van Zijl.

Congres bijna uitverkocht: vol = vol

Heb jij nog geen ticket voor de 16e editie van het congres? Dan is dit het moment om er een aan te schaffen, er zijn nog maar enkele tickets beschikbaar en vol is ook echt vol. Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers, de award en tickets is te vinden op https://sport-innovatiecongres.nl/.

Locatie
High Tech Campus
High Tech Campus 1e
5656 AE Eindhoven

Gerelateerd nieuws