Overzicht

Eenvoudig vrijwilligers werven voor jouw club met Taakie

Eenvoudig vrijwilligers werven voor jouw club met Taakie

Wethouder Sport in de gemeente Eindhoven en Topteamlid Stijn Steenbakkers doet een oproep aan alle wethouders sport om 3% van de sport- en beweegbegroting voor innovatie te reserveren. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Taakie, een mooie innovatie om vrijwilligers te werven.

Redactie 18 maart 2022, 00:00

Vrijwilligers zijn belangrijk voor iedere sportclub, maar voor veel sportclubs is het werven en behouden van vrijwilligers een groot knelpunt. Veel (ouders van jeugd)leden staan er wel voor open om een taak op te pakken, maar hoe bereik je hen? De nieuwe vrijwilligersmatchingstool Taakie zorgt er niet alleen voor dat het eenvoudiger wordt om mensen enthousiast te krijgen voor een vrijwilligerstaak, maar maakt het ook mogelijk om dit snel en efficiƫnt te organiseren.

Taakie heeft de succesvolle werkwijze van vrijwilligerswerving verpakt in een digitale toepassing die voor iedereen te begrijpen is, en die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Taakie wil leden alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen leert Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen. De basis van het profiel is de Taakie vragenlijst. Met slechts een aantal vragen achterhaalt Taakie op een leuke manier welk type vrijwilliger iemand is en welke vrijwilligerstaken waarschijnlijk goed bij iemand zullen passen. Taakie maakt vervolgens de beste matches met een openstaande taak of functie. Via WhatsApp kan de match eenvoudig worden beklonken.
Taakie is ontstaan uit een samenwerking tussen Team Sportservice en Techonomy, specialist in digitale marketing en datamanagement in de sport.