FBK Games heeft primeur van elektronische licht-haas

Dit weekend wordt tijdens de Fanny Blankers Koen Games (FBK Games) een opvallende innovatie gepresenteerd: een elektronische haas in de afwateringsgoot. Deze Pacer2 is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf SPORT Technologies uit Zeewolde.

Redactie 08 juni 2017, 15:00

SPORT Technologies zorgt met PACER2 voor een innovatie tijdens de FBK Games. Het bedrijf uit Zeewolde is specialist op het gebied van led-verlichting voor sportaccommodaties. Ook bij de PACER2 wordt gebruik gemaakt van led-verlichting. In de afwateringsgoot van het FBK-stadion in Hengelo zijn namelijk led-lampen geplaatst die met de hardloper meelopen op een gewenste snelheid. Met een app op de smartphone kan deze pace worden aangepast.

Gewenste snelheid in zicht

Deze elektronische haas stelt zowel individuele als groepen hardlopers in staat om met behulp van een visueel hulpmiddel specifieke en tijdgebonden trainingsschema's af te leggen. De gewenste snelheid is voortdurend in zicht waardoor de hardloper tijdens zijn prestatie continue geïnformeerd en gemotiveerd wordt.

Innovation partner

De FBK Games is dé Nederlandse klassieker in de atletieksport en heeft als doel om de meest innovatieve games te organiseren. "Een ideale match voor beide partijen, vandaar dat SPORT Technologies Official Innovation Partner is geworden", aldus directeur Elfried Keers.

Niet tijdens wedstrijden

Meeting director FBK Games Hans Kloosterman is enthousiast over de innovatie. "De PACER2 is een prachtige ontwikkeling waarmee atleten hun trainingen kunnen optimaliseren. Als FBK Games innoveren wij graag en we zijn dan ook blij dat SPORT Technologies het stadion in Hengelo heeft uitgekozen om deze innovatie wereldwijd te lanceren. De PACER2 mag tijdens officiële wedstrijden nog niet ingezet worden als haas, maar er zijn verschillende mogelijkheden om de PACER2 in het weekend van de FBK Games te gebruiken."