Overzicht

Gezocht: innovatieve oplossingen om top- en/of breedtesporters duurzaam beter te laten presteren

Innovatiechallenge

Multi-Sportcampus Traiectum is een samenwerking tussen vijf toonaangevende (top) sportclubs in Utrecht-Oost: FC Utrecht, SV Kampong, Hellas Utrecht, VV Utrecht en UZSC. Samen bouwen ze aan de ultieme test- en ontwikkelplek voor start-ups, scale-ups, corporates en kennisinstellingen in sport, bewegen & vitaliteit. Voor deze challenge zijn ze op zoek naar innovatieve oplossingen op het gebied van Sport Performance die onze top- en/of breedtesporter duurzaam beter laten presteren.

Redactie 20 juni 2023, 15:11

De afgelopen jaren heeft Sport Performance een enorme groei doorgemaakt en is het inmiddels niet meer weg te denken uit de topsport. Sport Performance richt zich op het verbeteren van de prestaties van zowel individuele sporters als teams, met aandacht voor zowel het lichamelijke als het mentale aspect. Sport Performance gaat verder dan alleen het trainen op het speelveld en legt de nadruk op het creëren van optimale voorwaarden voor langdurige en duurzame prestaties.

Bij Sport Performance komen alle factoren aan bod die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling en prestaties van sporters. Dit omvat onder andere aspecten zoals slaap, herstel, blessurepreventie, motorische ontwikkeling, voeding, mentale weerbaarheid en motivatie. Door deze elementen te optimaliseren, stelt het sporters in staat om hun maximale potentieel te bereiken en op lange termijn consistente prestaties te leveren.

Sport Performance betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, van de topsporter die topfit wil worden en zijn ware atletische potentieel wil ontsluiten, tot de amateur-sporter die gewoon een betere levenskwaliteit wil met meer energie en vitaliteit.

In de Multi-Sportcampus willen ze voorop lopen in Sport Performance. Niet alleen met één specifieke sport, maar sportoverstijgend. En voor zowel topsporters als breedtesporters. De uitdagingen voor de ontwikkeling van Sport Performance liggen voor ons op drie vlakken:

  • Inhoudelijke verdieping. Het werkveld is relatief nieuw en er valt nog veel te winnen op het gebied van energiemanagement, sportplezier, presteren onder druk, mentale focus, fysieke fitheid, brede motorische ontwikkeling, voeding en rust.
  • Sportoverstijgende mogelijkheden: Veel oplossingen richten zich vaak op één sport, denk aan wearables die specifiek ontwikkeld zijn voor voetbal. Dat vindt Multi-Sportcampus Traiectum zonde.
  • Ontsluiting breedtesport: Topsport heeft veelal de focus van de oplossingen, terwijl ontsluiting naar de breedtesport van groot belang is. Uiteindelijk ook voor de topsport.

Met deze challenge is Multi-Sportcampus Traiectum op zoek naar innovatieve Sport Performance oplossingen die de top- en/of de breedtesporter duurzaam beter laten presteren. Niet exclusief voor één sport, maar sportoverstijgend. Heb jij hier een oplossing voor? Dan ontvangt u-forward graag jou pitch!

Gerelateerd nieuws