Overzicht

'Innovatiechallenge' beter toegankelijke speelplekken

Veel speelplekken in Nederland zijn niet goed toegankelijk voor kinderen met een handicap, terwijl buitenspelen leuk, gezond en goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Hoewel er wel bepaalde technieken/producten in de markt zijn waardoor speelplekken (tijdelijk) toegankelijk kunnen worden gemaakt voor kinderen of ouders met een beperking, zijn er nog meer technieken nodig om dit doel te bereiken.

Redactie 30 oktober 2019, 13:46

In het bijzonder is een probleem dat, als er aanpassingen aan een bestaand toestel worden gedaan, dit toestel herkeurd moet worden. Deze keuringen zijn tijdrovend en duur, waardoor structurele aanpassingen aan bestaande speelplekken nog onvoldoende worden toegepast. We zoeken dus naar kostenefficiënte technieken/producten die ervoor zorgen dat bestaande speelplekken toegankelijk, bruikbaar en leuk kunnen worden gemaakt voor kinderen met een beperking (en toegankelijk voor ouders met een beperking), op een wijze die door gemeenten en beheerders van speelparken makkelijk in te zetten is.

Op dit moment bestaan er nog geen producten, interventies of technieken die voor deze challenge voldoende oplossing bieden. Met de innovatiechallenge ‘Beter toegankelijke speelplekken’ willen het ministerie van VWS en Sportinnovator stimuleren dat de markt wordt verrijkt met nieuwe oplossingen.

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten