Innovatieve ideeën in de sport beloond met Nationale Sportinnovator Prijs 2018

Tijdens de Meet & Matchmiddag voor bedrijven en Sportinnovator-centra op 4 december 2018 heeft het Topteam Sport vijf innovaties beloond met de Nationale Sportinnovator Prijs 2018. Zij ontvangen van Sportinnovator een totaalbedrag van €216.065 om hun innovatie te ontwikkelen tot een concreet product dat sporters beter gaat ondersteunen op mentaal vlak.

Redactie 04 december 2018, 08:30

Uit 39 voorstellen zijn vijf innovaties gekozen door een jury bestaande uit een delegatie van het Topteam Sport en experts uit het veld. Het thema van de Nationale Sportinnovator Prijs 2018 was “Mind Your Fitness’, waarmee op zoek is gegaan naar revolutionaire ideeën die potentieel van grote waarde zijn voor de mentale fitheid van top- en breedtesporters. De winnende innovaties blinken uit in hun grote impact voor de sport. “Met deze innovaties kunnen we sporters optimaal ondersteunen,” aldus juryvoorzitter Martin Olde Weghuis.

Prijswinnaars
De prijswinnaars van de NSP 2018 zijn:

Scan voor een optimaal trainingsklimaat
Scan die inzicht geeft in het ervaren en gewenste trainingsklimaat door trainers en sporters.

Body Project NL – (W)eet wat je doet
Preventieprogramma met tot doel het aanleren en bestendigen van gezond (prestatie)gedrag en het streven naar een gezondheidsideaal.

• Leeftijdsadequate motivatie toolbox voor topturnen
Motivatie toolbox waarmee coaches beter inzicht krijgen in (individuele) motivatie.

ABS: Altijd Blijven Sporten!
App waarmee evenementorganisatoren, gemeenten en sportclubs sporters kunnen motiveren om actief te blijven met de kracht van online sociale netwerken.

CATO – de coach die nooit slaapt
Chatbot die sporters helpt bij hun mentale herstel.

Dit zijn innovaties die niet alleen topsporters optimaal ondersteunen bij hun sportprestaties, maar ook eraan bijdragen dat breedtesporters en (nog) niet-sportende mensen voldoende en met plezier blijven bewegen.

De Nationale Sportinnovator Prijs is uitgereikt tijdens een Meet & Matchmiddag voor bedrijven, georganiseerd vanuit het Topteam Sport. Doel van deze middag was de ruim 200 aanwezigen vanuit het bedrijfsleven en de sportwereld te laten kennismaken met de wereld van sportinnovatie.

Om nieuwe innovaties in de (top)sport te stimuleren wordt sinds 2015 de Nationale Sportinnovator Prijs uitgereikt. Het heeft ieder jaar een andere thema.

Gerelateerd nieuws