<
Overzicht

KNVB organiseert gratis ‘Oranjefestival’ bij amateurclubs in Nederland

Door corona ligt het amateurvoetbal al een tijd lang stil. Dat heeft ook invloed op de aanwas van nieuwe jeugdleden, zo constateert de KNVB. De voetbalbond is daarom een campagne gestart bij verschillende amateurverenigingen in Nederland. In ‘Oranjefestival’ wanen kinderen zich voor even als speler van het Nederlands elftal.

Redactie 29 maart 2021, 14:40

De campagne wordt aangevoerd met behulp van de nieuwe single ‘Limonade’ van artiest Snelle. Het lied is een ode aan het amateurvoetbal en laat jeugdige voetballertjes dromen over hun helden van het Nederlands elftal.

In de videoclip komen bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman en diverse internationals voorbij. Het is voor het eerst dat de spelers van Oranje meewerken aan een officiële videoclip, omdat het lied van Snelle naadloos aansluit op de campagne van de KNVB.

De voetbalbond hoopt namelijk, met behulp van Snelle, het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen, kinderen te inspireren om voetbal te (her)ontdekken op een gratis ‘Oranjefestival’ bij een amateurverenging in de buurt. Vanwege de coronapandemie hebben minder pupillen (4 tot en met 12 jaar) dan normaal zich aangemeld bij een voetbalvereniging, zo schrijft de bond.

In april tot en met juni wordt op 167 voetbalverenigingen in Nederland het ‘Oranjefestival’ gehouden, waarbij kinderen dankzij uiteenlopende spellen en activiteiten voetballen als Oranje. Iedereen is welkom, dus ook kinderen die niet nog niet lid zijn van een vereniging. De aftrap van de campagne is maandag in Doetinchem en Terborg.