<
Overzicht

KNVB test app waarmee je miljoenen kilometers reizen kunt besparen

Je kent het wel: je hebt een festival, evenement of misschien een (sport) evenement waar je met de auto naartoe gaat, maar niet iedere plaats in je auto is bezet. Zonde, want je stoot per persoon meer CO2 uit én je loopt wat centen mis. Daar kan je nu verandering in brengen met de Slinger-app.

Redactie 13 februari 2020, 12:00

De app wordt onder meer door de KNVB ondersteund en wordt door de bond omschreven als de ‘Tikkie van het meerijden.’ Je kan via de app namelijk je lege autostoelen via WhatsApp aanbieden (voor eventueel een vergoeding). En een autostoel die jij op die manier vult, zorgt weer voor een auto minder op de weg: minder CO2-uitstoot. Een win-win situaties.

Op de site van de KNVB opperen ze bijvoorbeeld om de app te gebruiken onder sportteams. De Nederlandse voetbalbond wil op die manier namelijk "de carbon footprint van het Nederlandse voetbal verlagen".

Hoe werkt het?
Je selecteert het aantal stoelen dat je vrij hebt in jouw auto en de kosten die je daaraan wilt verbinden (denk aan brandstof of eventueel parkeergeld). Deel via WhatsApp jouw Slinger met je vrienden. Zij selecteren een beschikbare stoel, zonder dat ze daarvoor de app hoeven te installeren en je bent klaar om te gaan.

Veel kilometers
Slinger zelf is super ambitieus als het neerkomt op het aantal kilometers dat er op deze manier minder wordt verreden.
“Jaarlijks worden er met de auto meer dan 1 miljard kilometer gereden naar sportwedstrijden en festivals.
Wij zijn op een missie om het aantal kilometers met 100 miljoen te verlagen. Dit doen we door samen te werken met sponsoren, locaties en organisaties van sportwedstrijden en festivals. Zij bieden Slinger aan door heel simpel een button te plaatsen op hun website. Wij kunnen op onze beurt weer aangeven hoeveel KM’r er bespaart is door hen. Ook samenwerken? Neem dan contact op met marvin@slinger.to”