Overzicht

Kunnen we binnenkort weer verantwoord sportevenementen bezoeken?

Vooraankondiging: innovatiecompetities

Gezocht: Innovatieve oplossingen die bijdragen aan het verantwoord openstellen van de sport(evenementen) voor sporters en publiek, zonder beperkende maatregelen.

Redactie 13 juli 2020, 14:48

Samen met RVO zet Sportinnovator in augustus 2 innovatiecompetities (SBIR*) uit, voor de meest urgente knelpunten van het moment. De knelpunten voor binnen(sport)ruimtes zijn schone lucht en schone materialen. Voor publieksevenementen is dit de controle van bezoekers op COVID-19, en de risico’s reduceren tijdens de ‘customer journey’ van het publiek.

We dagen jullie uit met oplossingen te komen, en stellen ontwikkelbudget beschikbaar voor de beste projecten. De planning is om in augustus deze competitie te openen, zodat we direct na de zomerweken aan de slag kunnen gaan. In totaal is er 2 miljoen beschikbaar. Houd www.sportinnovator.nl in de gaten voor verdere informatie over openstelling.

* SBIR ('Small Business Innovation Research') is een manier van inkopen waarmee de overheid innovaties in de markt stimuleert . Door het onderzoek- en ontwikkeltraject voor innovaties mee te financieren, geeft de overheid het innovatieve vermogen van de markt een boost. Een SBIR traject werkt als een gefaseerde innovatiecompetitie. Per fase gaan steeds de ondernemingen met de beste plannen door.

Gerelateerd nieuws