Mens in relatie tot technologie centraal op Nationale Sport Innovatie Congres

Op 8 oktober organiseert het cluster Sports & Technology het Nationale Sport Innovatie Congres op de High Tech Campus in Eindhoven. Een congres waar een netwerk van ruim 200 medewerkers en beslissers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid en de sport samenkomt om elkaar te ontmoeten, te leren van topondernemers en experts en de impact van sportinnovatie in de praktijk te ervaren.

Redactie 12 september 2018, 10:00

Tijdens keynotes en kennissessies delen ruim 20 topondernemers als John Baekelmans (Vice President imec), Ad van Berlo (Docent Tu/e en oprichter VanBerlo) en experts als Paul Iske (Hoogleraar Open Innovatie) en Toon Gerbrands (Algemeen directeur PSV) hun kennis, ervaringen en succesverhaal. Naast een parallel programma met kennissessies is er een experience room waarin startups en ontwikkelaars tonen welke technologie ze inzetten om inzichten op te doen voor het verbeteren van de vitaliteit en het optimaliseren van prestaties van individuen.

‘In Nederland is innovatie één van de belangrijkste redenen om bij te blijven in de sport’, stelt Gerbrands. ‘Daar wil ik heel graag een bijdrage aan leveren met mijn kennis en ervaring.’ Het leuke van het congres is volgens Gerbrands ‘dat alle werelden daar bij elkaar komen’.

Dutch Sports Innovation Award

​Tijdens het congres wordt voor de tiende keer de Dutch Sports Innovation Award uitgereikt. Deze stimuleringsprijs t.w.v. € 15.000 is voor innovatieve en kansrijke producten of diensten op het gebied van sport & bewegen. Geïnteresseerden kunnen hun idee of product voor 18 september indienen. Een deskundige jury beoordeelt vervolgens de inzendingen en selecteert de drie finalisten die op het congres een pitch mogen houden.

Vier thema’s

Het thema ‘de mens in relatie tot de technologie’ staat centraal tijdens het congres. Het programma is onderverdeeld in vier overkoepelende thema’s: 'Vital city: mensen centraal', ‘Presteren: je beste zelf’, ‘Impact: idee naar succes’ en de Experience Room. Ook vindt er een paneldiscussie plaats, waar onder andere Harry van Doremalen, voorzitter van het Topteam Sport, aan deelneemt.

Sportinnovatie, Sportinnovator?

Het Sport Innovatie Congres is niet hetzelfde maar ligt wel in het verlengde van het Sportinnovator Congres: beiden hebben een gemeenschappelijk doel. Vanuit Sports & Technology, dat dit congres organiseert, ligt de focus op hun expertisegebied technologische innovatie voor sport (performance) en vitaliteit, welke zij vanuit de krachten van de Brainport regio willen neerzetten. Sportinnovator is het landelijke initiatief dat onder andere tot doel heeft alle expertisegebieden/regio’s met elkaar te verbinden, middels onder meer een congres dat in 2019 plaats zal vinden.

Het Sport Innovatie Congres wordt georganiseerd door Cluster Sports & Technology, dat daarbij de focus legt op hun expertisegebied technologische innovatie voor sport (performance) en vitaliteit. Zij opereren vanuit de Brainport regio met een landelijk en internationaal bereik. Sportinnovator is het landelijke initiatief dat onder andere tot doel heeft al deze expertisegebieden/regio's met elkaar te verbinden, onder meer door de organisatie van een eigen evenement in 2019.