Overzicht

Nieuwe challenges: denk mee over de toekomst van zowel tennis als voetbal

Er staan weer twee challenges open die mooi zijn om aan deel te nemen. Let wel op: de tennischallenge staat maar tot 19 januari open, dus haast is geboden! De voetbalchallenge staat tot 26 januari open. Hieronder lees je meer over beide challenges.

Redactie 15 januari 2020, 15:04

Tennis
Als tennissers worden gevraagd naar de grondslag van hun succes, komt een gezond lichaam vaak naar voren. Maar het gaat verder. De evolutie van techniek, tactiek, atletisch vermogen en coaching heeft het spel ook verbeterd. Maar het zorgt ook voor een gebrek aan variatie en voor voorspelbaarheid. In deze challenge wordt gekeken naar hoe het spel er over vijf, tien of misschien zelfs wel twintig jaar eruit ziet. Welke componenten zorgen ervoor dat de speelstijl wordt beïnvloed?

Het moet worden voorkomen om zogeheten 'eendimensionaal spel' te voorkomen. Daarom moet men zich ervan bewust zijn dat het van belang is middels innovaties daarin een slag te slaan. Niet alleen op het gebied van de speler zelf, maar ook voor clubs en federaties. En ook: hoe blijven fans betrokken bij de sport.

Deze uitdaging wordt ondersteund door de KNLTB, dat ongeveer 560.000 geregistreerde leden heeft, verspreid over ongeveer 1.650 clubs.

Voetbal
Ook in het voetbal moet er worden geïnnoveerd. Het gaat lang niet zo snel als bij andere sporten, maar met het invoeren van de VAR is in ieder geval een begin gemaakt. Ook op andere gebieden worden er ontwikkelingen verwacht om de sport te moderniseren. Daarin geldt ook: de jeugd heeft de toekomst. Het ontbreekt echter aan een gouden regel om de ontwikkeling en ondersteuning van de jeugd tot een succes te maken.

De concurrentie tussen clubs is enorm en door recente veranderingen is de focus op jeugdontwikkeling alleen maar grote r geworden. Effectieve en productieve voetbalacademies kunnen haast niet meer worden weggedacht uit de hedendaagse voetbalwereld en clubs worden gedwongen meer aandacht te besteden aan de jeugd.

Capelli Sport en Sport eXperience bundelen daarom hun krachten om innovatieve bedrijven en startups uit te dagen mee te doen aan een challenge. Er wordt gezocht op details die ervoor kunnen zorgen dat voetbalacademies zich nog meer kunnen onderscheiden om de jeugd zich beter te laten ontwikkelen. Denk aan de focus op kleding, data, apparatuur of andere zaken waarbij de jeugd beter wordt gefaciliteerd op het gebied van ontwikkeling.

Aanmelden voor deze challenge kan tot en met 26 januari 2020.

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten