Overzicht

Ondernemers op weg geholpen met eerste Financieringstafel Sportinnovatie

In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde Sportinnovator op 9 maart de eerste Financieringstafel voor Sportinnovatie. Tijdens de financieringstafel kregen 6 ondernemers de kans hun sportinnovatie te pitchen en hun financieringsvraagstuk voor de leggen aan experts. Dit met het doel de innovatie verder te brengen.

Redactie 30 maart 2020, 09:00

De betrokken ondernemers dienden afgelopen jaar een aanvraag in bij Sportinnovator voor fase 2 van het subsidietraject voor bedrijven. De aanvragen werden niet gehonoreerd. Via deze Financieringstafel brengt Sportinnovator ondernemers in contact met RVO, om te kijken welke financiƫle mogelijkheden er elders zijn om de innovatie verder te brengen. Want een afwijzing voor een subsidieoproep betekent niet dat de sportinnovatie niet goed is.

Werkwijze financieringstafel
Vanuit RVO waren er adviseurs aanwezig op het gebied van MKB-financiering, MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) en Eurostars (internationale marktgerichte R&D). Na een korte pitch hebben experts van RVO de ondernemers geadviseerd over zowel hun financieringsvraagstuk als businesscase. et doel was de ondernemer na te laten denken over hoe het plan achter de innovatie commercieel gezien aangescherpt kan worden om tot een rendabele, investeringswaardig plan te komen.

Ondernemers kunnen aan de slag
De ondernemers zijn met tenminste 2 concrete aanknopingspunten huiswaarts gekeerd. Een van de ondernemers vertelde na afloop: 'Ik vond het erg nuttig en heb veel mogelijkheden gekregen om ons product verder te brengen. Heel hartelijk dan aan het hele review team. We gaan met de aanbevelingen en aangegeven financieringsrichtingen aan de slag.'

Hulp bij financieringsvraagstuk
Wil jij advies over jouw sportinnovatie en financieringsvraagstuk? Neem contact op met Niels via niels@sportinnovator.nl

Meer informatie en een overzicht van verschillende regelingen voor ondernemers vind je op deze pagina van RVO.

Gerelateerd nieuws