Project uitgelicht: MQSchooltest zoekt klanten en een vervolgtest

MQSchooltest is een test om de motorische vaardigheden van schoolkinderen te meten. Dit project won vorig jaar de Sportinnovator aanmoedigingsprijs. Hoe staat het er nu voor bij dit Sportinnovator-project?

Redactie 21 juni 2017, 10:00

De MQSchooltest is ontwikkeld naar een idee van René Wormhoudt, die bij Ajax verantwoordelijk was voor de beweegprogramma's bij de jeugd. Hij had bij de Amsterdamse voetbalclub het beweegparcours ingevoerd om de coördinatie van jonge voetballertjes te meten. Samen met wetenschappers Geert Savelsberg (VU), die het Athletic Skills Model ontwikkelde, en Joris Hoeboer (Haagse Hogeschool) werd deze test verder ontwikkeld tot een test die binnen een gymles is uit te voeren.

Netwerk vergroten

Het project MQSchooltest is in een ver gevorderd stadium in het innovatieproces. Het product is klaar, de website is compleet en er is een nieuwe 'MQ Captain': Elvira Vrijburg. Haar taak is om het netwerk van MQSchooltest te vergroten en de test door heel Nederland te verspreiden.

Lang verkoopproces

Knelpunten waar ze bij MQSchooltest tegenaan lopen zijn de lange verkoopprocessen. Vrijburg: "De doelgroep die wij hebben zegt niet zomaar 'ja'. Er moet eerst veel worden overlegd. Daarnaast hebben scholen vaak weinig budget dus is er niet altijd ruimte voor de aanschaf van de MQ SchoolTest."

MQ en wat nu?

Vrijburg merkt dat veel scholen nog vragen hebben wat ze met de resultaten van de MQ Schooltest kunnen. "Hier hebben wij nu wel een antwoord op, dat vooral gebaseerd is op vervolgacties van andere scholen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: rapportages gebruiken in rapporten, input voor het sportbeleid en doorverwijzing naar fysiotherapeut of een extra beweegmoment.

Zoeken naar klanten

De komende periode gaat Vrijburg zich als MQ Captain vooral richten op het zoeken naar nieuwe klanten. "Het enthousiasme is er wel maar het duurt lang voordat er echt gekocht wordt." Ook denkt ze aan een eventueel vervolg op de test. "Het stukje 'MQ en wat nu?' mist nu ook nog in onze ogen. Wellicht kunnen we daar in een later stadium iets in veranderen met onze partner Athletic Skills Model."

Meer info:

Elvira Vrijburg
023-5400200
info@mqschooltest.nl
www.mqschooltest.nl

Gerelateerd nieuws