Overzicht

Realiseer jouw sportinnovatie met financiering van Sportinnovator

Thema’s en planning Financieringsinstrumenten 2024

Heb jij een innovatief idee liggen en wil je innoveren in de sportwereld? Of wil je jouw vernieuwende concept op het gebied van sport verder ontwikkelen? De thema’s en planning van de financieringsinstrumenten van Sportinnovator van de eerste helft van 2024 zijn bekend. Let op: aan dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Redactie 06 februari 2024, 12:30

Innovatiechallenge Circulaire sportmaterialen

Gezocht: Ondernemers die circulaire sportmaterialen willen ontwikkelen en/of circulaire businesskansen van sportmaterialen willen realiseren.

Duurzaamheid is een urgent thema, ook in de sportwereld. Ook sportmaterialen hebben vaak een negatieve impact op het klimaat en het milieu. Sportinnovator daagt ondernemers en ontwikkelaars uit om innovatieve circulaire sportmaterialen te creëren die bijdragen aan een duurzame toekomst. Op die manier kan de sportsector bijdragen aan het behalen van duurzaamheidsdoelen en het vergroten van bewustzijn over duurzaam gebruik van materialen.

We bieden 8 tot 12 ondernemers de mogelijkheid een 3-daagse CIRCO Track te volgen. Tijdens de CIRCO Track ontdek je: samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je er een uit tot een concreet plan, die op korte termijn realiseerbaar is. Na het volgen van de CIRCO Track maak je kans op een ontwikkelbudget van maximaal €25.000,-.

Let op: Deze innovatiechallenge is gesloten!

Sportinnovator vouchers 2024

Heeft u als gemeente, sportbond of bedrijf een innovatievraag op het gebied van sport en bewegen? Met een Sportinnovator voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet voor het beantwoorden van deze vraag. Sportinnovator-centra zijn broedplaatsen van innovatie en zij kunnen u gericht helpen. De Sportinnovator voucher wordt aangevraagd door een Sportinnovator-centrum samen met een praktijkpartner uit de quadruple helix (kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheid en sport).

In deze subsidieronde worden per Sportinnovator-centrum maximaal 5 vouchers toegekend tot een maximaal bedrag van € 25.000,-. Er zijn vijf typen innovatievouchers beschikbaar: € 24.999, € 20.000, € 15.000,-, € 10.000,- en € 5.000,-. Cofinanciering is verplicht. De aanvrager en samenwerkingspartner(s) dienen minimaal 50% van het totale projectbudget bij te dragen (in cash of in kind).

Prestatiecall wintersport in samenwerking met TeamNL

Gezocht: Innovaties die bijdragen aan betere topsportprestaties

Welke innovaties gaan mogelijk bijdragen aan Olympisch goud? Door het aanjagen van innovaties bij meerdere wintersporten willen we bijdragen aan topsportprestaties, die zich in ultieme vorm uiten in medailles op de Olympische of Paralympische Spelen. In samenwerking met TeamNL dagen we ondernemers en innovatoren uit om een subsidieaanvraag in te dienen voor een innovatieproject. Het gaat om specifieke innovatievragen op het gebied van: schaatsen, para skiën, en freestyle snowboarden.

Let op: deze subsidieoproep is gesloten!

Call De Kracht van Betaald Voetbal Organisaties voor versterking aandachtswijken

Gezocht: Betaald voetbal organisaties, gemeenten, kennisinstellingen en ontwerpbureaus die samen aan de slag gaan met het vergroten van sport- en beweegdeelname van inwoners in aandachtswijken

In innovatieve lokale experimenten leren we hoe topsportorganisaties en topsporters kunnen bijdragen aan het versterken van aandachts-wijken. Interventies worden versterkt, conceptueel uitgewerkt en opgeschaald naar andere wijken en/of clubs.

Start subsidieoproep: 9 april 2024. Financieringsbudget: €500.000,-

Subsidieoproep voor grootschalige toepassing sport- en beweeginnovaties in de dagelijkse praktijk

De afgelopen jaren zijn vele kansrijke sport- en beweeginnovaties ontwikkeld en getest. Het daadwerkelijk opschalen van deze innovaties met toepassing op grote schaal vraagt vaak een lange adem. Sportinnovator wil met deze subsidie drempels bij organisaties en marktpartijen wegnemen om innovaties te implementeren die klaar zijn voor toepassing. De innovaties dragen bij aan meer sporten en sportief bewegen van mensen in Nederland. Een deel van het budget is gereserveerd voor innovaties die zich specifiek richten op volwassenen met een lage sociaaleconomische positie.

Start challenge: 22 april 2024. Financieringsbudget: in totaal €1.600.000,-, maximaal per project 250.000,-

In de tweede helft van dit jaar volgt er nog een innovatiechallenge en staat de Nationale Sportinnovator Prijs op het programma.

Houd de website van Sportinnovator in de gaten, abonneer je op de nieuwsbrief en volg Sportinnovator op sociale media om op de hoogte te blijven van de exacte startdata van de challenges en andere financieringsmogelijkheden. Heb je nu al een specifieke vraag over (jouw) innovatie? Vul dan de quickscan 'Hulp bij innoveren' in.

Gerelateerd nieuws