Overzicht

Smeltkroes van vraag en aanbod bij eerste ‘Bedrijf en Sport Regiotour’

Op het CSI in Geesteren vond eind vorige maand de eerste regio-bijeenkomst van ‘Bedrijf en Sport Regiotour OOST’ plaats, een initiatief van Sportinnovator om het bedrijfsleven meer te betrekken in de wereld van sportinnovatie. In de toekomst zullen meerdere van zulke bijeenkomsten volgen, en de reacties van enkele deelnemers wijst op een goeie eerste editie.

Redactie 09 juli 2019, 10:00

Geen verre bijeenkomst in Den Haag of Eindhoven voor Frank Maathuis van 360SportsIntelligence, maar dit maal niet ver van zijn kantoor in Enschede. De Nationale Sportinnovator Prijs winnaar uit 2015 – die in de prijzen viel met een automatisch genereren van samenvattingen van sportwedstrijden – kwam op uitnodiging van de organisatie op bezoek bij de regiotour. Het was voor het grootste deel netwerken”, vertelt hij. “Ik heb veel interessante nieuwe contacten op kunnen doen met bedrijven die actief zijn in de sport.”

Het netwerken leverde Maathuis diverse afspraken en toekomstige meetings op: “Zo heb ik deze week afgesproken met het elektronicabedrijf Brunelco om te kijken naar de mogelijkheden om camera’s te maken die werken op zonnepanelen”, legt hij uit. “Dat zou ons camerasysteem een stuk duurzamer maken en bovendien hoeven clubs geen extra kabels te leggen rond de velden.” Daarnaast raakte Maathuis in gesprek met fitnesstrainer van het Nederlandse honkbalteam, die direct interesse toonde. “Binnenkort praten we verder over het gebruik van ons systeem op korte termijn. Naast deze twee voorbeelden heb ik een aantal nieuwe contacten, dus voor een netwerkbijeenkomst is dat een goed rendement.”

Smeltkroes

Voor Han Brunnekreeft, directeur van het elektronicabedrijf Brunelco, was het even geleden dat zijn netwerk actief in aanraking kwam met sportinnovatie. “We hebben in het verleden artikelen voor de sport ontwikkeld, denk aan transponders voor de tijdwaarneming”, stelt hij. “Dus in dat opzicht kennen we elektronica in de sportwereld, maar verder hadden we weinig affiniteit met sport. Ik dacht in eerste instantie ook: wat moet ik met sportinnovatie?”

De ondernemer kijkt dan ook met tevredenheid terug op de bijeenkomst: “Ik heb met meerdere mensen een afspraak kunnen maken voor een vervolgtraject. Een aantal van onze nieuwe contacten heeft niet alleen iets met sport te maken, maar ook met reguliere innovatie. Uiteindelijk was ik aangenaam verrast, puur door de samenstelling van mensen en hoeveel mensen met dezelfde soort zaken bezig waren. De bijeenkomst creëerde een smeltkroes van vraag en aanbod van innovatie en daar ligt wel de kracht van het concept.”

Sportinnovator regiotour

Eind vorig jaar startte Sportinnovator een nieuw programma specifiek gericht op bedrijven. Met dit programma wil Sportinnovator het landelijke netwerk van Sportinnovator verder uit bouwen en daarbij het bedrijfsleven nog actiever betrekken en faciliteren.

Naast de financiële regeling die er specifiek is voor bedrijven, spelen Regiobijeenkomsten voor het bedrijfsleven een belangrijke rol. In de komende maanden zal de regiotour diverse locaties in de rest van Nederland aan doen. Deelname is op uitnodiging, maar ben je nieuw in het Sportnetwerk dan kunnen geïnteresseerden ook contact opnemen met Paul van der Kolk, programmamanager Bedrijfsleven en Innovatie (paul@sportinnovator.nl, tel 0643597874).

Gerelateerd nieuws