Overzicht

Sport Data Valley introduceert nationaal online platform

voor analyse en onderzoek van sport en beweegdata

Sport Data Valley lanceert een online platform voor analyse en onderzoek van sport en beweegdata. Het platform biedt coaches en sporters inzicht in hun data. Daarnaast maakt het platform onderzoek rond sport en bewegen efficiënter, effectiever en toegankelijker. Het is win-win: Het platform verschaft onderzoekers een plek waar ze data kunnen analyseren en levert sporters en coaches toegang tot deze analyses. Zo verbindt Sport Data Valley sport en wetenschap.

Redactie 07 september 2020, 13:58

Managing Director Auke Damstra: “Het online platform biedt gepersonaliseerde dashboards en analyses op gebied van o.a. training, slaap en welbevinden. Binnen Sport Data Valley kun je data overzichtelijk verzamelen, delen en analyseren. Data privacy staat voorop, gebruikers kunnen exact aangeven met wie zij welke data delen.”

Sport Data Valley maakt onderzoek makkelijker
Het nieuwe online platform van Sport Data Valley maakt onderzoek op basis van beweegdata makkelijker en effectiever. Het platform vermindert de administratieve lasten van het regelen van dataprivacy én maakt wetenschappelijk onderzoek en analyses toegankelijker voor een groot publiek van coaches en sporters.

Sport Data Valley biedt sporters en coaches inzicht
De kracht van het online platform zit in de combinatie van mogelijkheden. Sport en beweegdata analyseren met wetenschappelijke modellen binnen het platform geeft waardevolle inzichten. Die inzichten kunnen helpen om sportprestaties te verbeteren, blessures te voorkomen of te begrijpen waarom mensen wel of niet bewegen.

Met Sport Data Valley kunnen coaches data-driven begeleiding bieden die aansluit bij de behoefte van hun sporters. Samen met Sport Data Valley analyseren coaches en sporters hun trainingsdata op basis van actuele wetenschappelijke inzichten. Het platform is ook toegankelijk om als coach of sporter zelfstandig aan de slag te gaan met data.

Sport Data Valley verbindt sport, wetenschap, bedrijven en overheid
Sport Data Valley verbindt sport, wetenschap, bedrijven en overheid op verschillende manieren. Met fysieke labs in Heerenveen, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag biedt zij een locatie waar je terecht kan met vragen over data. Via onderwijs en trainingen worden huidige en toekomstige coaches en begeleiders opgeleid in het gebruik van data science in de sport. En met het online platform kan iedereen aan de slag met de analyse van beweegdata. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden via sportdatavalley.nl

Over Sport Data Valley
Sport Data Valley is een initiatief van Sportinnovator en wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw. Het is ontwikkeld door het Sport Data Center het leidende academische sportonderzoekscentrum op het gebied van data in Nederland, de Universiteit Leiden, TU Delft, het Amsterdam Institute of Sport Science (vertegenwoordigd door Vrije Universiteit Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam) en de Universiteit Twente. Op deze manier wordt een neutraal en onafhankelijk platform gerealiseerd zonder winstoogmerk. Partners in de ontwikkeling zijn o.a. NOC*NSF, sportinnovatielabs en Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Persvragen over Sport Data Valley kun je stellen via 06-14265176 of mailen: renske@sportdatavalley.nl

Gerelateerd nieuws